Huis
Tuin
Video

Meer kleur binnen en buiten huis? Ga voor een deur met een kleur!

Veel mensen kiezen al snel een veilige route en gaan voor witte deuren in huis. Mocht je wat avontuurlijker zijn, dan kun je kiezen voor een gekleurde deur in huis!

Een gekleurde deur kun je op allerlei verschillende manieren en op verschillende plekken stylen. Wij geven hier wat inspiratie en een aantal tips.

Buiten

Je kunt ervoor kiezen om je voordeur een kleurtje te geven. Dan heb je voordat je binnenkomt al een leuke eyecatcher. Zorg ervoor dat de kleur van je deur dan bij de kleur van de rest van het huis past. Je hoeft hier echter juist niet te matchen met de kozijnen. Zo creëer je een speels effect. Leuke bijkomstigheid; als je voordeur een kleurtje heeft, schijnt hij sneller verkocht te worden!

Binnen

Voor wat meer kleur in bijvoorbeeld de woonkamer, kun je hier een deur verven. Je kunt hier alle kanten mee opgaan. Voor een opvallende deur kun je de wanden wit laten zodat alle aandacht naar je gekleurde deur gaat.

Ook kun je in de gang of op de overloop alle deuren een andere kleur geven. Dit is lekker vrolijk, maar niet te heftig als je het combineert met een witte muur.

Subtiel

Wil je wel een opvallende deur, maar geen felle kleur. Dan kun je ook een neutrale kleur gebruiken die wel opvalt naast je muurkleur. Dus bijvoorbeeld een grijze of zwarte deur naast een witte muur. Zo heb je een subtiel effect meer wel een blikvanger.

Een andere manier om het subtiel aan te pakken is om dezelfde kleur als op de muur, ook op de deur te gebruiken. Zo heb je toch een gekleurde deur, maar deze valt helemaal niet op in de muur.

Combineren

Je kunt je gekleurde deur ook opnemen in het design van je interieur. Heb je een motief of behang op de muur? Trek dit door op de deur. Of juist voor een gekleurde muur met een andersgekleurde deur.

Naast een opvallende deur, kun je natuurlijk ook kiezen voor een opvallende muur. Zo kies je welke muur je een felle kleur verft.

Fotocredits
Headerfoto: Gleren Meneghin - Unsplash
Foto 1: Paweł Czerwiński - Unsplash

Foto 2: Catherine Cachia voor Design Sponge
Foto 3: Julia Steele
Foto 4: Southern Hospitality
Foto 5: Lonny

Foto 6: Bethany Nauert

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4574

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven