Huis
Tuin
Video

Deze 4 kamerplanten overleven in elk donker hoekje

We zouden allemaal wel een huis willen dat baadt in het licht, maar vaak zijn er toch een paar hoekjes waar de zonnestralen amper komen. Als je graag een urban jungle wil creëeren, lijkt dat een probleem. Maar gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die prima overleven in zo'n donker hoekje.

Wij zetten onze vier favorieten voor jou op een rij. 

1 | Sansevieria


Heb je geen groene vingers? Neem dan een Sansevieria. Dit is één van de gemakkelijkste planten en heeft weinig verzorging nodig. De zogenaamde Vrouwentong doet het prima in de schaduw, dus het is de perfecte versiering voor dat verloren, donkere hoekje. 

 

Bron: Pflanzenfreunde

 

2 | Kentia palm

De Kentia vrolijkt elk hoekje op met z'n exotische uitstraling. Het is één van de sterkere palmsoorten en is zeer luchtzuiverend. Deze plant houdt van de schaduw, dus dat komt goed uit!

Foto: Kevins green pets

 

3 | Calathea

De Calathea staat bekend om de prachtige gekleurde nerven en bijzondere patronen. Het leuke is dat deze plant echt 'leeft': wanneer een straaltje zonlicht erbij weet te komen openen de bladeren en 's avonds sluiten ze weer. 

4 | Monstera

Met een gatenplant haal je de junglevibes in huis! Deze weelderige vriend groeit snel, is gemakkelijk te verzorgen én doet het goed in een donker hoekje.

 

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2771

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven