Huis
Tuin
Video

Deze 4 planten hebben bijna net zo weinig verzorging en water nodig als een cactus

Wanneer je geen held bent met planten kies je al snel voor een cactus, omdat die stijlvol en heel makkelijk in onderhoud is. Vergeet je 'm water te geven? Geen zorgen, de cactus redt zich wel. Heel erg fijn als je totaal geen groene vingers hebt. Gelukkig is de cactus niet de enige plant die weinig verzorging nodig heeft...

1. Graslelie

De graslelie, ook wel de Chlorophytum genoemd, is een makkie in het verzorgen. De plant heeft namelijk weinig verzorging nodig en blijft dus gemakkelijk in leven. Ook als je geen groene vingers hebt. De lange, smalle bladeren van de graslelie kunnen wel 45 centimeter lang worden. Aan het uiteinde van de plant groeien al snel nieuwe stekjes. Daarnaast staat de plant bekend om de hoeveelheid frisse lucht die hij produceert. De plant geeft veel zuurstof af en zorgt ervoor dat jij kan genieten van schone en frisse lucht.

2. Sansevieria

De bijnaam van deze plant is ook wel 'Vrouwentong'. Deze sterke plant heeft heel weinig water nodig en kan in de winter wel 6 weken zonder water. Daarnaast maakt het de plant ook niet uit of ‘ie nou veel licht krijgt of weinig. Doordat de plant geen snelle groeier is hoef je ‘m ook niet te snoeien en ook niet zo snel te verpotten. Dat scheelt weer een hele hoop werk. Let wel op, de bladeren van deze plant kunnen giftig zijn als je ze opeet. Hou ze dus uit de buurt van katten en kinderen.

3. Aloë Vera

De Aloë Vera is bijna niet kapot te krijgen. De plant is bekend geworden om het aantrekkelijke uiterlijk en de medische- en schoonheidsproducten die er van deze plant gemaakt kunnen worden. De plant houdt van halfschaduw en doet het goed met weinig water. Om de twee jaar een nieuw potje en je zit helemaal goed. Aloë Vera heeft ook nog eens geen extra voeding nodig. Wel is het sap van de plant zo sterk dat het weer giftig is. Pas dus ook bij deze plant op met katten en kinderen.

4. Pannenkoekplant

Daar is 'ie weer: de pannenkoekplant. Deze hippe bloeier is supermakkelijk in de verzorging. De plant is net als de graslelie al snel makkelijk te verstekken ook al geef je ‘m weinig aandacht. De plant is een echte eyecatcher door de glanzende ronde blaadjes. Geef de pannenkoekplant een plekje in het licht en één keer per week een beetje water en je hoeft er bijna niks meer aan te doen.

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash
Foto 1: Riala - Pixabay 
Foto 2: Katia Maglogianni - Pixabay
Foto 3: Marcegaral - Pixabay
Foto 4: Fantastic Frank

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3387

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven