Huis
Tuin
Video

Deze 5 dingen in huis maken je moe

Ben jij altijd vreselijk moe? Dat kan best komen door simpele dingen in huis. Gelukkig kun je hier rekening mee houden.

1. Rommel

Niet de leukste bezigheid, wel belangrijk: opruimen. Rommel zorgt volgens onderzoek van Princeton University namelijk voor stress. En stress kost weer energie. In een opgeruimde kamer word je dus minder snel moe.

2. De kleur blauw

Naast rommel word je volgens onderzoek van Travelodge ook sneller moe van de kleur blauw. Deze kleur is dus ideaal voor in je slaapkamer, maar eigenlijk niet voor in je woon- of werkkamer. Hier wil je juist productief zijn.

3. De verkeerde temperatuur

In een extreem koude kamer heb je zin om lekker onder de dekens in je bed te liggen. Dit maakt dus alleen maar moe. Maar zet je verwarming ook weer niet te hoog, hier word je ook moe van. Paniek! Hoe warm moet het dan zijn? Tijdens het slapen is een temperatuur tussen de 15 en 20 graden perfect, overdag mag het iets warmer zijn.

4. Geur van lavendel

Heel gezellig, zo’n geur van lavendel in huis. Maar dit maakt je helaas wel moe volgens psychologen van de universiteit van Wesleyan. De ideale geur voor in je slaapkamer, maar niet voor in de woonkamer.

5. Je geliefde telefoon

Hier was je misschien al bang voor, maar ook je telefoon zorgt ervoor dat je moe bent. Net als je wil gaan slapen krijg je nog appjes binnen. Je bent nieuwsgierig en wil toch even kijken wat het is. Of je wordt ’s nachts gebeld, waardoor je nachtrust flink wordt verstoord. Hierdoor ben je de volgende dag moe. Een simpele tip hiervoor is om voor het slapen gewoon even je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Geen paniek, want je wekker gaat zo nog steeds af.  

Fotocredits
Headerfoto: Vladislav Muslakov - Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3496

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven