Huis
Tuin
Video

Deze 5 simpele stylingtips maken je interieur mooier en logischer

Allereerst: er bestaan natuurlijk geen vaste regels bij het inrichten van je interieur. Doe dus vooral wat je zelf mooi vindt. Maar… we kunnen je wel een aantal handige tips geven die het je wat makkelijker maken een geheel te creëren waar je tevreden mee zal zijn.

1. Focus niet op één stijl
We hebben het wel vaak over de ‘Scandinavische’, de ‘natuurlijke’, de ‘moderne’ stijl en noem maar op. Maar eigenlijk is het des te leuker deze stijlen lekker met elkaar te combineren. Dus kies gerust een stijl, maar geef er wel je eigen draai aan en voeg elementen uit andere stijlen toe. 

En andersom geldt hetzelfde: je hoeft echt geen plantenhanger op te hangen omdat het zo goed bij je botanische stijl past, terwijl je het zelf niet eens zo mooi vindt.

 

2. Kies een focuspunt en geef je meubels de ruimte
Een te volle kamer, daar worden maar weinig mensen blij van. Daarom raden we je aan je meubels de ruimte te geven zodat ze nog mooier uitkomen. Hoe je dat doet? Door keuzes te maken en niet altijd te kiezen voor beide opties. Het zou toch ook zonde zijn als je kamer vól mooie spullen staat, maar ze los van elkaar niet meer opvallen omdat er té veel te zien is en alles té dicht op elkaar staat.

 

Zorg er daarom voor dat je meest favoriete item -bijvoorbeeld je mooie fauteuil- het focuspunt is en pas de rest van je interieur daar op aan.

 

3. Kies de kleur voor je muur als allerlaatste
De muren voelen misschien als de basis van je interieur en daarom klinkt het misschien helemaal niet logisch om de kleur van je muren pas als laatste te kiezen. Maar eigenlijk kun je pas echt goed zien welke kleur je kamer nodig heeft als alle meubels er al in staan. De meubels moeten tenslotte jarenlang mee gaan, maar de muur kun je eindeloos aanpassen. 

4. Kleine kamer? Kies de juiste meubelstukken
Heb je een kleine woonruimte die je groter wil laten lijken? Richt de kamer dan in met een paar grote meubelstukken. Hierdoor lijkt de kamer veel groter dan wanneer je alleen maar kleine meubels gebruikt. Maar let wel op dat je niet doorslaat, dus zorg vooral voor variatie in de grootte van de meubelstukken.

 

Meer tips om groots te wonen op een klein oppervlakte? Je leest ze hier.

 

5. Hang kunst op ooghoogte
Is het je ooit opgevallen dat in musea alle kunst op ooghoogte hangt? Dat is niet voor niets zo. Dus doe dit vooral ook thuis, hoe gek het ook voelt als je een hoog plafond hebt (voor je gevoel zou je het misschien het liefst in het midden van de muur willen hangen). Twijfel je? Maak dan een foto van de ruimte. Dit geeft namelijk net even een andere blik op je ruimte.

 

Een muurtje vol
Wat je natuurlijk ook kunt doen, is kiezen voor een gallery wall en de muur helemaal vol (van links naar rechts of van boven naar beneden) te hangen met kunst. Zorg er dan wel voor dat de rest van de woonruimte in evenwicht is en niet te vol staat met meubelen (zie regel 1).

 

Headerfoto: The Merry Thought
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2992

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven