Huis
Tuin
Video

Dit is de beste kleur voor je slaapkamer (en deze kun je beter niet kiezen)

Lijkt na het driehonderdste schaapje dromenland nog steeds mijlenver? Wellicht is het dan eens tijd om je slaapkamer een andere tint te geven. De kleur van je muur heeft namelijk invloed op je nachtrust. Misschien is dat olijke geel helemaal niet zo'n goede keus als jij dacht..

Ga voor rustige kleuren

Als je écht tot rust wil komen in je slaapkamer, kun je het best kiezen voor kleuren die dat gevoel ook oproepen. Denk aan aardse en zachte tinten zoals beige en groen. Ook geuren, zoals lavendel, kunnen ervoor zorgen dat jij je weer helemaal zen voelt.

Bron: Entrance

 

 

In de wolken
Ben je benieuwd welke kleur jou nou écht het snelste knock-out krijgt? Ga dan voor blauw. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die in een blauwe slaapkamer de nacht doorbrengen, gemiddeld bijna acht uur slapen. In vergelijking: in een groene slaapkamer slaapt men gemiddeld twintig minuten minder. 

Bron: Entrance

 

Hier kun je beter niet voor gaan..

Hoewel je zou denken dat donkere tinten, zoals zwart en grijs juist goed scoren, bleken deze je slaap ook niet echt te bevorderen. Maar de kleur die het allerslechts voor jouw nachtrust schijnt te zijn, is paars. Mensen die vanuit hun bed uitkijken op een paarse oase zouden gemiddeld slechts zes uur slapen. Dat is twee uur minder dan het lieflijk blauw.

 

Paars heeft namelijk een stimulerende werking; iets wat je niet wil hebben als je tot rust wil komen. Daarnaast zou de kleur zorgen voor levendigere dromen en zelfs nachtmerries.. 

ID: 2721

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven