Huis
Tuin
Video

Dit is de meest gemaakte fout bij het uitkiezen van gordijnen

Gordijnen kunnen de ruimte een stuk groter, kleiner, warmer of juist strakker laten lijken. Welke stijl gordijnen bij jou past is helemaal aan jou. Maar voordat je gordijnen gaat aanpassen op je interieur, denk dan ook aan de isolerende functie van gordijnen.

Isolatie

Gordijnen zijn niet alleen een toevoeging aan je interieur, maar zorgen ook voor isolatie van je huis. Ramen zijn namelijk een plek in huis waar de meeste kou door naar binnen komt. De juiste gordijnen voor je ramen zorgen er voor dat je niet voor niets aan het stoken bent.

Verwarming

Wil je graag lange gordijnen in je huis? Zorg er dan wel voor dat ze niet over de verwarming hangen. Wanneer je een verwarming hebt onder je raam en je kiest voor lange gordijnen zal de warme lucht verdwijnen richting het raam. De warme lucht vindt nu juist een weg naar de verkeerde kant van het gordijn en dat wil je natuurlijk niet.  

Vouwgordijnen met luchtlaag

Kies je voor vouwgordijnen of jaloezieën? Kies hier dan ook voor een materiaal dat goed isoleert. Sommige vouwgordijnen hebben een luchtlaag tussen het materiaal. Deze vouwgordijnen zijn speciaal ontwikkeld om de koude lucht buiten te houden.

Gevoerde gordijnen

Wanneer je kiest voor gordijnen die gevoerd zijn heb je eigenlijk een dubbele laag gordijnen. Dit zorgt ervoor dat de gordijnen beter isoleren. Scheelt jouw energiekosten en het is beter voor een duurzaam interieur.

Bronvermelding

Headerfoto: Alicia Taylor

ID: 3109

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven