Huis
Tuin
Video

Met deze tips voorkom je dat een donkere muur je ruimte klein laat lijken

Donkere muren in huis zijn een hele leuke trend voor in huis. Toch wordt er vaak gedacht dat dit alleen in grote woningen toegepast kan worden, omdat het een ruimte kleiner doet lijken. Met deze tips kun je echter in je kleine huisje ook een donkere muur nemen.

Donkere muren kunnen namelijk net zo goed in kleine huizen wanneer je de volgende regels toepast: 

Ga de hoogte in

Donkere muren laten je ruimte misschien wel minder groot lijken, maar je kunt er nog altijd voor zorgen dat je ruimte hoger lijkt. Hierdoor creëer je alsnog een ruimtelijk gevoel. Dit doe je bijvoorbeeld door alleen de onderste helft van de muur donker te schilderen. Ook kun je kiezen voor hoge meubels.

Maak gebruik van het licht

Zwart absorbeert veel licht. Om dit te compenseren, moet je ervoor zorgen dat je genoeg bronnen van licht hebt. Dit kan in de vorm van lampen en ramen, maar ook een spiegel doet wonderen. Hang deze vlakbij een raam, zodat het licht weerspiegeld wordt. 

Zorg voor contrast

Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te donker (en dus kleiner) wordt, is voldoende contrast noodzakelijk. Neem bijvoorbeeld een lichte of witte vloer, een wit dekbedovertrek of witte accessoires. Dit laat je ruimte toch wat ruimer lijken.

Gebruik een terugkomende kleur

Omdat alleen zwart en wit een beetje saai kan worden, is het ook belangrijk om een lekker fel kleurtje te gebruiken. Zo maak je het geheel weet wat lichter en daardoor ook ruimtelijker. Laat bijvoorbeeld een accentkleur meerdere keren terugkomen in je ruimte.

Julia van Rijn
ID: 9137

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven