Huis
Tuin
Video

Is zwart jouw kleur? Dan passen deze 6 donkere planten perfect in jouw huis!

Planten geven een gezellig, groen en levendig tintje aan je huis. Toch vindt niet iedereen dit even mooi in zijn of haar interieur. Een kleur die wel altijd past? Zwart! En er zijn blijkbaar dus ook genoeg mooie, zwarte planten.

Deze 6 planten zijn ideaal voor als je toch meer van zwart houdt. Of als je gewoon een keer wat anders wil.

1. Olifantsoor ‘black magic’

De Alocasia, ook wel olifantsoor, is al langere tijd een van onze favoriete kamerplanten. Maar wist je dat er ook een bijna-zwarte variant is? De black magic variant heeft donkere paars/blauwe bladeren die soms zelfs zwart lijken. Deze plant zal prachtig staan in je interieur.

2. De skeletplant

De skeletplant, ook wel Alocasia polly, heeft een prachtige diepgroene kleur, met lichte nerven. De onderkant van de bladeren heeft een donkerpaarse kleur, die soms tegen het zwart aanzit. Deze plant kan daarom zeker een eyecatcher zijn in je huis.

3. Slangenbaard

De slangenbaard is een plant met hele donkere bladeren. Hij is geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis, dus je kunt hiermee ook je tuin een donker tintje geven. Het enige is wel dat hij wit-roze bloemetjes kan groeien. Maar dat staat dan weer mooi in contrast met de donkere bladeren! 

4. Aeonium Zwartkop

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Aeonium Zwartkop een zwarte bovenkant. Deze zitten vast aan een klein stammetje waardoor het echt op een klein boompje. Deze plant is een vetplant, dus de verzorging is ontzettend makkelijk.

5. Paarse basilicum

Je kent natuurlijk de gewone, groene basilicum al, maar er is dus ook nog een paarse variant. Gebruik deze plant om je keuken te voorzien van een mooie, donkere kleur. Deze plant is, net als haar groene zusje, ook gewoon te eten. Je kunt hem misschien niet in het tuincentrum vinden, maar waarschijnlijk wel in een Thaise winkel of de toko.

6. ‘Black velvet’ petunia

Deze plant is misschien wel de zwartste uit dit rijtje. Het is, net als een gewone petunia, een plant met een groene steel, maar een gekleurde bloem. En bij de black velvet variant is dit dus een bijna zwarte bloem. Prachtig voor in de tuin, maar ook voor binnenshuis.

Julia van Rijn
ID: 8852

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven