Huis
Tuin
Video

Dit Italiaanse dorp betaalt je €9.000 om daar te komen wonen

Altijd al in Italië willen wonen? Dan is dit je kans! In dit Italiaanse dorpje kun je niet alleen voor een prikkie wonen, je krijgt ook nog eens geld toe! €9.000 om precies te zijn!

Eerder lieten we je hier al zien dat je voor één euro een huis op Sicilië kon kopen. Maar het Italiaanse dorp Locana, dat in de prachtige streek Piemonte ligt, doet er nog een schepje bovenop. Dit dorp geeft je namelijk zelfs geld toe als je daarheen verhuist.

Je moet alleen wel een kind hebben...

Het dorpje schenkt je 10.000 dollar als je naar Locana verhuist, wat omgerekend zo’n €9.000 is. Er zitten alleen twee voorwaarden aan: je moet een kind hebben én je jaarsalaris moet minimaal €6.000 zijn.

Stop de vergrijzing

Waarom? Simpel: de burgemeester van Locana, Giovanni Bruno Mattiet, wil op deze manier vergrijzing van zijn dorp tegengaan. Vandaag de dag overlijden er namelijk jaarlijks veertig mensen, terwijl er maar 10 geboortes per jaar zijn. Een flinke afname van het inwonersaantal dus. “We willen vooral jonge mensen en professionals aantrekken die op afstand werken, of bereid zijn om hier een activiteit te starten”, aldus de burgervader. “Er zijn tientallen gesloten winkels, bars, restaurants en boetieks die wachten op nieuwe mensen om ze te runnen.”

Houd er wel rekening mee dat het in een gebied ligt waar het lang niet altijd zomer is…

Locana

Overigens krijg je die €9.000 niet handje contantje, en ook zeker niet in één keer op je bankrekening gestort. Je krijgt het bedrag verspreid over drie jaar, wat betekent dat je dus ook minstens drie jaar in het dorpje moet wonen om uiteindelijk die €9.000 te krijgen. Maar hé, het is gelukkig wel een erg pittoresk dorpje tussen de bergen. En… je bent niet verplicht je huis daar te verbouwen, zoals dat bij de één-euro-deal op Sicilië wel het geval is.

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay
Foto 1: F Ceragioli - Wikipedia

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Lindanieuws en CNN Travel

ID: 4300

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven