Huis
Tuin
Video

Last van een droge huid in de winter? Deze plant is de oplossing!

Nu het buiten weer wat kouder wordt en de verwarming een standje hoger gaat is de lucht een stuk droger in huis, wat ervoor zorgt ook je huid uitdroogt. Ben je inmiddels wel klaar met het smeren van crèmes? Haal dan deze plant in huis!

Chloro-wattes? Chlorophytum dus

We hebben het over de Chlorophytum, ook wel bekend als de graslelie. Volgens recente onderzoeken van de NASA haalt deze plant namelijk zo’n 95% van formaldehyde, benzeen, nitraten en koolmonoxide uit de lucht. Wait, what? Simpel gezegd zorgt hij ervoor dat de lucht in je huis een stuk gezonder en minder droog is. Hierdoor heb je dus minder last van een droge huid!

graslelie

Schoonmaakdrang

Als de graslelie klaar is met het opruimen van de stoffen in de lucht, gaat hij met plezier verder met het verwijderen van chemische stoffen uit onder andere tapijt en schoonmaakmiddelen. Handig, vind je niet?

Eyecatcher

Naast het feit dat de graslelie dus superpraktisch is, is hij ook nog eens een eyecatcher voor in huis. Met zijn springerige bladeren en diepe groene kleuren steelt deze knapperd vast en zeker de show in jouw woonkamer!

Lees ook:
- Planten in huis? Dit zijn de 3 meest gemaakte fouten
Last van ziekte of kwaaltjes? Deze plant helpt je ervan af!
- Ideaal: met deze plant creeër je makkelijk een urban jungle

Fotocredits
Headerfoto: Shelby Miller - Unsplash
Foto 1: Mijn Tuin

Tekst
Lobke Taal

ID: 3696

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven