Huis
Tuin
Video

Droge lucht door de verwarming? Zo los je het op

Nu het buiten weer kouder wordt, draait in veel huishoudens de verwarming weer op volle toeren. Lekker warm natuurlijk, maar binnen kan de lucht hierdoor erg droog worden. Last van je keel of prikkende ogen? Zo breng je de luchtvochtigheid op peil.

Een bakje met water

De hitte van de verwarming zorgt ervoor dat de lucht een stuk droger wordt. Om dit te verhelpen kun je het best een bakje met water op de verwarming zetten. Dit water zal verdampen, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. 

Let wel op: het is belangrijk dat je dit water dagelijks ververst en het bakje goed schoon houdt. Anders krijg je een hoop bacteriën en schimmels in het bakje. En dat wil je niet! 

Frisse lucht

In de winter zet je vanwege de kou je raam natuurlijk minder snel open, maar toch is het belangrijk om te blijven luchten. Wist je bijvoorbeeld dat je door frisse lucht beter slaapt?

Luchtzuiverende planten

Planten zorgen niet alleen voor sfeer, maar zuiveren ook de lucht. Vooral planten met grote, groene bladeren helpen om de kwaliteit van de lucht te verbeteren. Vergeet de bladeren daarom ook niet af en toe te besproeien met een plantenspuit

Laat de badkamerdeur open

Niets is zo ontspannend als een warme, stomende douche. Laat vooral ook even de deur openstaan, zodat de damp kan ontsnappen. Op deze manier verhoog je ook de luchtvochtigheid in de rest van het huis.

Fotocredits
Headerfoto: H. Wong - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3406

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven