Huis
Tuin
Video

Dutch Design Week 2018: dit moet je volgens Michiel de Zeeuw gezien hebben

Met het thema ‘Als wij het niet doen, wie dan wel?’ gaat komende week de Dutch Design Week weer van start. En aangezien er dan in Eindhoven meer bezoekers dan inwoners rondlopen, is het wel handig te weten wat je zoal kunt bekijken. 7x Dutch Design dat je volgens Michiel de Zeeuw gezien moet hebben:

Dutch Design staat erom bekend dat het meer is dan alleen een nieuw product. Het is veelzijdig doordat de ontwerpen uit meerdere lagen zijn opgebouwd én hergebruik en innovatie een grote rol spelen. Je komt zintuigen te kort tijdens je bezoek maar gelukkig duurt de Dutch Design Week maar liefst 9 dagen. Dit mag je niet missen:

1.
Ga altijd even langs bij Strijp R waar de geweldige showroom van designer Piet Hein Eek zit. Tijdens de Dutch Design Week presenteert hij meteen twee nieuwe boeken waarmee hij terugkijkt op de afgelopen 10 jaar en maakt hij plaats voor diverse nieuwe designers.

denimtex

Foto: Denimtex

2.
Duurzame designs worden steeds mooier en materialen kunnen steeds vaker worden toegepast zonder een té groene uitstraling te hebben. Zo bekleedt Bas van der Geest met zijn bedrijf Denimtex wanden met oude, vermalen jeans in rood of blauw. Naast een gaaf interieur zorgt het ook voor een goede akoestiek.

de vorm stoel

Foto: De Vorm

3.
Laurens van Wieringen maakt met een combinatie van oud plastic en metaal prachtige stoelen die naast een iconische uitstraling ook nog eens milieuvriendelijk en heel comfortabel zijn.

4.
Voor een heleboel interieur innovaties moet je zeker langs gaan in de Kazerne, met gevestigde namen als Maarten Baas, Joost van Bleiswijk en Kiki van Eyk. Trendforcaster Lidewey Edelkoort toonde samen met Van Eyk in Milaan al de nieuwe hardware producten voor Google, denk o.a. aan een slimme luidspreker en een VR bril. Door deze items in een designjasje te steken kunnen deze “diensten” nog makkelijker in ons huis worden opgenomen.

job van den berg

Foto: Dutch Design Week

5.
In het Klokgebouw: Sectie C: Hall 06 vind je designer Job van den Berg die een overzichtstentoonstelling van zijn ontwerpen van de afgelopen jaren heeft samengesteld in de ruimte waar het ook allemaal ontstaan is met de titel: Job’s Happy Place.

6.
Op Strijp S vind je een mix van verschillende disciplines die zich ook op interieur hebben gefocust. Cartoni Design van Marijn Mullers laat samen met verschillende designers zoals Wisse Trooster, Sabine van der Ham en Joost Linder een stijlkamer zien die volledig duurzaam is geproduceerd en zie je stap voor stap hoe dit proces tot stand is gekomen.

7.
Daarnaast zie je een grote installatie met 3D vormen van Ulrike Jurklies waarop gezeten kan worden en meters digitaal bedrukte stoffen de revue passeren. 

Enjoy!

Door Michiel de Zeeuw
Headerfoto: This is Eindhoven

ID: 3235

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven