Huis
Tuin
Video

Eet je graag voor de televisie? Dit is waarom

Ondanks dat we graag met familie aan tafel eten, is het dineren voor tv ook een grote favoriet. Steeds meer Nederlanders kiezen er wel eens voor om hun prakje voor de televisie te nuttigen. Maar waarom vinden we dat zo fijn eigenlijk?

De reden hiervoor is eigenlijk gewoon ontzettend fijn…

Eten voor de televisie

Zo’n 40% van de Nederlanders eet regelmatig voor de televisie. Dit zijn vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar oud. Jongere mensen vinden het echter ook fijn om op de bank te dineren. Het is comfortabel, je hoeft geen tafel te dekken en je kunt gewoon lekker je serie doorkijken. Toch is er nóg een reden waardoor we het zo fijn vinden...

Heerlijk ontspannen

De reden dat we voor de televisie eten zo fijn is, is omdat zo onze hersen echt even kunnen ontspannen. De combinatie van het eten van bepaalde voedingsmiddelen en televisiekijken, zorgt ervoor dat het plezierstofje dopamine vrijkomt. Hierdoor ga je je goed voelen.

Andere redenen

Een andere reden waarom we vaak voor de tv eten, is omdat we niet meer gewend zijn om een ding tegelijk te doen. In de maatschappij is efficiëntie en productiviteit belangrijk, dus ook het doen van meer dingen tegelijk. Daarnaast is het ook vaak gewoonte. Als je bent opgegroeid met het bord op schoot, dan zul je dat later waarschijnlijk ook vaak doen.

Gezond of niet?

Eten voor de televisie zorgt dan wel voor ontspanning, dat betekent echter niet dat het gezond is. Kinderen die vaak voor de tv eten, hebben een grotere kans op obesitas. Dit komt doordat als je naar de tv kijkt je verzadigingsgevoel wordt geblokkeerd. Je eet dus al snel te veel. Af en toe voor de televisie is geen probleem, maar je kunt er beter geen gewoonte van maken. 

Julia van Rijn
ID: 8614

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven