Huis
Tuin
Video

Ethnic Chic: wat betekent het en hoe style je het?

Ethnic Chic wordt steeds meer een vaste stijl voor in huis. Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je de term ‘Ethnic Chic’ voorbij ziet komen, maar wat houdt het precies in?

Ethnic chic houdt in principe in dat je diverse culturen combineert in je interieur. Vooral oosterse culturen, maar ook Afrikaanse invloeden worden hierbij betrokken. Denk dus aan veel natuurlijke materialen, kleuren en prints. Het is net wat meer bescheiden dan de Bohemian stijl, dus minder kleurrijk. Vooral aardetinten zoals terra, bruin en donkergroen worden veel gebruikt. Deze kleuren in combinatie met hout, rotan of steen geven een echte wereldse look.

Je eigen souvenirs

Wanneer je een échte wereldreiziger bent, is de kans groot dat je deze accessoires al in huis hebt staan! Je kunt namelijk je souvenirs echt heel goed gebruiken in dit thema. Heb je bijvoorbeeld mooie houten beeldjes of accessoires van steen die je in het buitenland gekocht hebt? Groepeer deze en zet ze in de spotlights!

Vergeet de planten niet!

Binnen deze interieurstijl kun je planten geweldig verwerken! Eigenlijk kun je elke soort plant wel gebruiken, zolang je 'm maar in een goede Ethnic-proof pot stopt. Je kunt hierbij denken aan een pot met een tribal print of juist een rieten mand. Ook hierbij geldt: wees creatief!

Dierlijke invloeden

Verwijzingen naar dieren mogen niet ontbreken in dit interieur. Wat voor dieren dan precies? Eigenlijk alle dieren die je tegenkomt op de Afrikaanse savanne! Je kunt dit terug laten komen in prints, zoals vloerkleden of kussens, maar ook in de decoratie zelf. Wat dacht je bijvoorbeeld van dierenkoppen of schedels?

Fotocredits:

Headerfoto: Allie Smith - Pexels

Esmée Duindam
ID: 9663

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven