Huis
Tuin
Video

Dit moet je allemaal weten over de terracotta bloempot

Terracotta bloempotten zijn misschien wel de populairste bloempotten. Ze zijn stijlvol, passen overal bij en zijn redelijk betaalbaar. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor je een terracotta pot koopt.

De volgende dingen wist je waarschijnlijk nog niet over deze hippe bloempot.

Terracotta zuigt water op

Terracotta bloempotten zijn heel poreus en hebben dus veel kleine openingetjes in het materiaal. Hierdoor zuigt de pot veel water op wat vervolgens door de potwand verdampt. Door deze eigenschap komt er meer lucht bij de plant en treedt er minder snel wortelrot op.

Aan de andere kant kan dit ook een nadeel zijn. Je plant krijgt dan namelijk minder water omdat het verdampt. Dit kun je voorkomen door de lege pot eerst in een bak water te leggen en water op te laten zuigen.

Terracotta kan verkleuren

Terracotta blijft niet altijd dezelfde mooie kleur behouden. Na een tijdje zullen deze potten namelijk verkleuren. Dit komt doordat het water dat via de wand verdampt voor kalk zorgt. Dit kan een witte waas veroorzaken. Je kunt dit wegkrijgen met azijnwater of je laat het zitten voor een doorleefde look.

Je kunt alle kanten op met terracotta

Hoe mooi we de natuurlijke kleur van terracotta ook vinden, er zijn ook nog veel meer mogelijkheden met deze potten. Zo kun je ze al kopen in een aantal andere kleuren. Ook zijn ze makkelijk te beschilderen. Breng dan eerst een primer aan en als deze droog is, kun je je creativiteit de vrije loop laten!

Julia van Rijn
ID: 8688

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven