Huis
Tuin
Video

Fijne lichte woonkamer met een klassieke twist

In samenwerking met KARWEI
In het huis van Tenno, Simone en hun drie kinderen is al volop geklust. Eigenlijk heeft iedereen een eigen opgeknapt vertrek in het huis, behalve moeder Simone. Daar willen vader Tenno en kleine Lot verandering in brengen. Ze zetten Thomas samen met KARWEI flink aan het werk in hun woonkamer in Beneden-Leeuwen.

Thomas mag helemaal zijn gang gaan van Tenno: ‘’We hechten weinig waarde aan de spullen die er staan, alles mag eruit.’’ Wat hij vooral graag in de prullenbak ziet verdwijnen, is de donkere houten vloer. Uiteindelijk droomt de familie van een woonkamer met eenheid, waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Klassieke twist
De indeling van de woonkamer is goed, dus die blijft hetzelfde. De kamer mist alleen eenheid en sfeer. Nou, daar weten Thomas en KARWEI wel raad mee!  Er wordt gekozen voor een lichte, rustige basis met zwarte en donkerblauwe details en een klassieke twist. 

De klassieke twist zie je bijvoorbeeld terug in de tv-kast. Dit is namelijk een oude klassieke kast die een nieuw jasje krijgt. Thomas maakt er een tv-lift in én verft de kast in een mooie warmgrijze tint. Zo geef je een oud meubel in no-time een totaal nieuwe, moderne look.

Lichte en rustige basis
De oude donkere houten vloer was het gezin een doorn in het oog. Om deze zo snel mogelijk te vergeten legt Thomas er een prachtige eikenhouten visgraatvloer overheen. Anders dan bij ‘gewone’ parket- en laminaatvloeren, begint hij met het leggen van deze vloer in het midden.
Het visgraatpatroon heeft een eigentijdse uitstraling en de lichte whitewash afwerking zorgt ervoor dat de vloer een mooie rustige basis voor de rest van de woonkamer vormt. 

Zwart en donkerblauw voor karakter
De lichte, neutrale basis wordt aangevuld met zwarte en donkerblauwe details. Dit geeft de ruimte sfeer en karakter. Zachte en warme stoffen tot slot, zorgen voor een huiselijk effect en maken er een woonkamer voor het hele gezin van.

Benieuwd naar het eindresultaat? Je ziet het in de aflevering van 6 oktober, om 18:05 bij RTL4.

ID: 2985

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven