Huis
Tuin
Video

Flexibel schuren

Woonkamer
Miranda maakt deze week een televisiemeubel. Dat geeft ze natuurlijk ook nog een mooi kleurtje. De doorgewinterde Eigen Huis & Tuin-kijker weet inmiddels welke stappen dan genomen dienen te worden. Inderdaad: Miranda gaat schuren!

Voordat Miranda echt van start kan gaan met het schilderen van het tv-meubel, wacht er eerst nog een – volgens veel mensen – vervelend klusje. Schuren! Wie kent het niet… Urenlang met een schlemielig stukje schuurpapier in de weer en na een paar bewegingen is het zo goed als ‘op’. Schuren moet toch echt gebeuren, want de verf moet hechten anders bladdert het af. Maar met het schuurpapier dat Miranda in handen heeft gekregen, wordt een vervelend werkje ineens een heel stuk minder zwaar.

Flexibel schuurpapier

Schuurpapier is schuurpapier zou je zeggen. Ha, dat dacht je! Miranda gebruikt Sandblaster schuurpapier van 3M. Dat is ultraflexibel schuurpapier. Draaien, buigen, vouwen… Er is geen hoekje waar je niet bij kunt komen, alles is mogelijk! Het papier scheurt niet en het verliest na een tijdje schuren zijn kracht niet, zodat je onverstoorbaar door kunt gaan. Het gaat zelfs 15 keer langer mee dan ‘gewoon’ schuurpapier! Dat komt door een aluminium oxide mineraal dat in de schuurkorrel verwerkt is. Dat slijt gelijkmatig. Ideaal voor stoelpoten, kozijnen, gefreesde delen en bijvoorbeeld radiatoren.

Wanneer welke korrel?

De korrelgrootte van je schuurpapier bepaalt voor welk doel je het schuurpapier gaat gebruiken. Wil je een kozijn, stoel of tafel helemaal blank schuren? Gebruik dan grof schuurpapier met korrelgrootte (100 of lager). Voor voorwerk, zoals het afschuren van een bestaande laklaag, is een middelgrove korrel (100 tot 200) perfect. Een fijne korrel gebruik je voor het fijne schuurwerk, tussen twee verfbeurten door bijvoorbeeld (200 en hoger). 

ID: 610

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven