Huis
Tuin
Video

Met deze tips maak je de mooiste foto’s van je interieur

Als je trots bent op je interieur, dan mag je dat best laten zien. Met mooie foto’s op Instagram of Facebook kun je al je vrienden je leuke huisje laten zien. Toch kan een echt goede foto maken soms lastig zijn. Wij geven hiervoor een aantal tips.

Interieurfoto’s kunnen met zowel een professionele camera als de camera op je telefoon gemaakt worden. Het zit hem namelijk vooral in de manier waarop je fotografeert!

Tip 1: Zorg voor daglicht

Interieurfoto’s zijn nou eenmaal het mooist als je daglicht gebruikt. Lampen kunnen namelijk zorgen voor een gekke gele gloed, en dat wil je niet. Laat lampen dus lekker uit en zet de gordijnen open. Speel ook met de gordijnen om te kijken wat nou de juiste hoeveelheid daglicht is voor de foto’s.

Tip 2: Hoe ziet je huis eruit?

Natuurlijk wil je dat je huis er op de foto’s op zijn mooist uitziet. Ruim dus eerst even op. Berg bijvoorbeeld de afstandsbediening op en haal even een doekje over de tafel. Het is echter ook niet de bedoeling dat je huis helemaal steriel is. Het is juist leuk om je ruimte te laten zien zoals het is. 

Tip 3: Check je fotografieskills

Voor het maken van interieurfoto’s moet je wel de basis van fotografie onder de knie hebben. Denk aan rechte foto’s met rechte lijnen, of de juiste hoeveelheid licht. Heb ook je camera goed onder de knie, of het nou je telefoon is of een professionele camera.

Tip 4: Geef een leuke twist

Je kunt natuurlijk een simpele overview foto van je woonkamer maken, maar het wordt pas echt interessant als je iets spannends toevoegt. Je kunt bijvoorbeeld van achter een plant fotograferen voor een mooi scherpte-diepte effect. Ook kun je bijvoorbeeld je kat of hond in beeld brengen, dit maak het ook heel gezellig.

Tip 5: Heb oog voor details

De kleine dingen kunnen de foto maken of breken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je jezelf niet terugziet in een spiegel, raam, televisie et cetera. Kijk ook even of er niemand voor het raam loopt als je deze gaat fotograferen en ruim wederom even op. Dan komt je foto er het mooist uit.

Julia van Rijn
ID: 8325

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven