Huis
Tuin
Video

Gedroogde berenklauw ter decoratie: eens wat anders dan een bos bloemen!

De berenklauw ken je wellicht als gemene plant die voor jeuk en zelfs brandblaren kan zorgen. Maar wist je dat de gedroogde variant ook prachtig kan staan in je interieur? Weer eens wat anders dan een bosje bloemen!

De berenklauw mag dan tijdens de bloeiperiode voor vreselijke jeuk en zelfs brandblaren kunnen zorgen, toch hebben we dit onkruid graag in huis. In gedroogde variant welteverstaan. Vooral in de sobere en landelijke woonstijl zie je dze plant veel.

berenklauw
berenklauw

Foto's: Het Moonhuis en Lisanne van de Klift

Berenklauw
De berenklauw is een kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie die veel voorkomt in Nederland, vooral langs slootkanten. Er bestaan twee soorten: de gewone berenklauw en de reuzenberenklauw. De laatste, die zoals de naam al doet vermoeden een stuk groter is dan de gewone, is in bloeiperiode de gevaarlijkste van de twee, zowel voor mensen als dieren.

berenklauw

Foto’s: Het Moonhuis

Prachtige eyecatcher
Maar wanneer ze in de herfst uitgedroogd langs de kant van de weg staan hoef je je geen zorgen te maken over jeuk en brandblaren en kun je ze ter decoratie in huis halen. Vooral in grote glazen of aardewerk vazen staan de (reuzen)berenklauwen prachtig. Een ware eyecatcher in huis.

berenklauw

Foto’s: Het Moonhuis

Plukken of kopen
Berenklauwen zijn goed zelf te plukken in Nederland, omdat slootkanten er vaak vol mee staan. Pluk ze uiteraard wel pas wanneer ze helemaal uitgedroogd zijn. Daarnaast moet je ook de binnenkant van de stengels even goed nakijken, aangezien de holle stengels nog wel eens vol met pissenbedden kunnen zitten. En die wil je natuurlijk niet in huis hebben. Is dit je teveel gedoe, dan kun je ze ook gewoon bij de bloemist kopen.

Headerfoto: Het Moonhuis
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3165

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven