Huis
Tuin
Video

Geef je interieur een upgrade met deze 5 supersimpele aanpassingen

Het zijn vaak de kleinste aanpassingen die al voor een groots verschil kunnen zorgen. En juist daarom is het zo leuk dat je met hele kleine veranderingen je huis heel makkelijk een upgrade kunt geven. Wij geven je 5 tips om je interieur een boost te geven zonder dat het veel moeite of geld kost.

1. Handdoekhaakjes vernieuwen

Heb je simpele, zelfklevende haakjes in je keuken hangen? Vervang deze voor haakjes met een wat luxere uitstraling. Zorg dat je alle kleefresten weghaalt met stickerverwijderaar. Deze kun je bijvoorbeeld laten matchen met de kleuren van de knoppen van de kastjes of je deurklinken . Zo zorg je voor meer eenheid in je interieur. Of kies voor een gouden exemplaar zoals hierboven als het lekker mag opvallen! 

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook eens deze leuke haakjes

2. Knoppen van kastjes

Eigenlijk is deze vergelijkbaar met de deurklinken, omdat je een klein onderdeel van een groter geheel vervangt. Er zijn superleuke knopjes te vinden in meerdere interieurwinkels of zelfs de home afdelingen van modeketens. Deze stap is supermakkelijk, omdat het niet veel hoeft te kosten en je hier ook niet superhandig voor hoeft te zijn! Tip: wil je eens wat anders dan knoppen? Kies dan voor leren lusjes of greepjes! Zijn nog makkelijk zelf te maken ook! 

3. Lichtschakelaars en stopcontacten vervangen

Dit is een veel vergeten onderdeel van je huiskamer, maar heel belangrijk voor de uitstraling van je interieur. Lichtschakelaars worden snel vies of verkleuren makkelijk, waardoor ze een versleten of onverzorgde uitstraling kunnen krijgen. Door deze eens in de paar jaar te vervangen, behoud je een luxe uitstraling. Wil je ze niet vervangen, dan kun je ze eventueel ook nog verven. Let op: tijdens het vervangen of verven moet je voorzichtig te werk gaan. Schakel de stroom uit, demonteer de stopcontacten en verf ze dan pas.

Heb je hulp nodig bij het vervangen van je stopcontacten? We vertellen je hier uitgebreid hoe je het aanpakt! 

4. Nieuwe kussenslopen om je sfeerkussentjes

Waarschijnlijk heb je fijne sfeerkussentjes op de bank liggen, of wellicht op enkele stoelen. Door deze een andere hoes te geven, kun je heel gemakkelijk het kleurenpalet van je huiskamer aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld in de herfst kiezen voor wat warmere kleuren en in de lente voor wat lichtere en frissere tinten.

5. Deurklinken vervangen

Kleine verandering, maar een grote impact! Vaak worden deurklinken vergeten wanneer we het interieur aanpakken. Misschien zijn de deurklinken in jouw huis wel wat verouderd of kun je de deuren een volledig nieuwe look geven met andere klinken. Denk aan bijvoorbeeld supertrendy gouden klinken of mat zwart. Wil je het helemaal goed doen, dan kun je de deuren ook nog voorzien van een nieuw laagje verf.

Fotocredits:

Headerfoto: Lotte Wullems

Esmée Duindam
ID: 9210

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven