Huis
Tuin
Video
In samenwerking met KARWEI

Zo geef sfeer aan je ruimte

Heb je een nieuw huis, maar mist de sfeer nog een beetje? Of woon je ergens al een tijdje, maar blijft het huis 'koel' aandoen? Zeker nu we ons weer massaal naar binnen verplaatsen, is het fijn als binnen warm en gezellig is. Wij geven je in samenwerking met KARWEI een aantal tips hoe je in een handomdraai meer warmte in je woning kunt creëren.

Materialen

Het kiezen van rijke materialen is essentieel voor het creëren van warmte. Een houten vloer geeft meer warmte dan een gietvloer en stoffen gordijnen maken dat de ruimte een warmere sfeer krijgt dan wanneer er enkel jaloezieën hangen. Andere rijke materialen zijn bijvoorbeeld: wol, suède en velours.

Kleuren

Het ligt een beetje voor de hand, maar ook de kleuren die je kiest zijn bepalend voor de sfeer in een ruimte. Ga je voor veel wit op de muren? Kies dan bijvoorbeeld voor een donkere vloer of een warm, wollen vloerkleed. Donkere muren? Maak het levendig door te kiezen voor gouden accessoires en lekker veel gezellige hoekjes met verse bloemen.

Verlichting

Last but not least: voor de sfeer in huis is de verlichting essentieel. Uiteraard is het uiterlijk van de lamp van belang, maar te veel of te weinig licht kan de warmte in huis ook verpesten. Een dimmer op de lamp biedt de oplossing. Op die manier bepaal jezelf hoe fel of gedempt licht je hebt. Andere tip: in plaats van een grote lamp, kun je ook gaan voor verschillende kleine lampjes. Geeft een gezellig effect en laat de ruimte er meteen een stuk ruimtelijker uitzien.

ID: 3615

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven