Huis
Tuin
Video

Geen zin in kerstcadeaus dit jaar? Dit kun je ook doen met je cadeaubudget

Waarom zou je elkaar eigenlijk nog kerstcadeautjes geven als je het idee hebt dat iedereen in je omgeving alles al heeft? Dat cadeautjesbudget kun je veel beter voor iets anders gebruiken. Iets waar jij of iemand anders veel meer aan heeft.

Heb je om wat voor reden dan ook even geen behoefte aan kerstcadeaus dit jaar? Je partner heeft alles al, jij hebt geen tijd om cadeautjes in te kopen, of misschien vind je die hype rondom cadeautjes met kerst maar onzin… Sla die cadeautjes dan gerust eens een jaartje over en steek dat budget eens in iets waar jij (of iemand anders) veel meer aan heeft!

1. Doneren aan de voedselbank

Hertenbiefstuk met truffeljus, coquilles met kaviaar, zebrabiefstuk met… bladgoud?! Het lijkt wel of we elk jaar meer en meer uitpakken met kerst. Niet alleen qua cadeautjes, maar vooral ook met het eten. Wil je het niet te gek maken dit jaar en zou je die extra centen die je anders aan luxer eten en cadeaus had uitgegeven liever doneren aan mensen die het niet breed genoeg hebben om extra lekker te eten met Kerstmis? Dan kun je je bijdrage leveren aan de Voedselbank. Daar zorgen ze dat het eten netjes verdeeld wordt onder mensen die het extra goed kunnen gebruiken.

Je kunt hier geld doneren aan de voedselbank. Liever echt voedsel doneren? Dat kan ook. Zo staan er -vooral in de weekenden voor kerst- vaak inzamelaars van de voedselbank bij supermarkten waar je zoveel producten als je zelf wil kunt inleveren.

2. Cadeautjes voor iemand met een kleiner budget

Ken jij iemand die veel blijer wordt van een cadeautje dan jijzelf of iemand in je eigen gezin die eigenlijk alles al heeft? Of ken je iemand die geen budget heeft om zijn kinderen of geliefde een cadeautje te geven in de decembermaand? Doneer dan je cadeautjesbudget aan iemand die veel gelukkiger wordt van een geschenkje.
Denk aan je alleenstaande buurvrouw met kinderen, je studerende nichtje of die eenzame, oudere meneer die om de hoek woont. Ze zullen er gegarandeerd blij mee zijn! Alleen al vanwege het feit dat ze een cadeautje krijgen van iemand van wie ze het niet hadden verwacht…

3. Een weekendje weg voor jezelf

Natuurlijk mag je ook best jezelf verwennen. Het is tenslotte Kerstmis! Dit keer niet met cadeautjes, maar boek bijvoorbeeld gewoon lekker een weekendje weg voor jezelf (en een dierbare)! Een huisje in de natuur, een citytrip naar de zon of laat jezelf een weekend lang verwennen in de spa. Heerlijk!

4. Doneren aan een goed doel

Als je dan toch een bestemming zoekt voor je cadeautjesbudget, dan geeft het natuurlijk een extra goed gevoel als je dit aan een goed doel naar eigen keuze kunt geven. Heb je geen idee welke goede doelen er eigenlijk allemaal zijn en waar ze voor staan? Je kunt ze hier (alle 3931) met elkaar vergelijken.

5. Koop een warme trui, sjaal en of muts voor een dakloze

Bij kerst krijgen we over het algemeen een warm gevoel, ondanks het gure weer. Maar voor daklozen is dat helaas wel even anders. Koop daarom een lekkere warme sjaal, een muts, een trui, sokken of misschien zelfs goede schoenen en geef ze aan een dakloze op straat of aan het Leger des Heils. En als je ze helemaal blij wil maken kun je ook nog een lekker kopje koffie en een broodje voor ze kopen.

6. Zet het opzij voor een mooie reis

Staat er al heel lang een mooie reis op je verlanglijstje, maar wil het sparen nog niet echt lukken? Dan is dit het moment om je cadeaubudget in je zak te houden en het apart te zetten voor je mooie droomreis! Is die droom toch weer een stapje dichterbij.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Rawpixel - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3856

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven