Huis
Tuin
Video

Geen ramen? Zo maak je jouw kamer toch licht

Een lichte woonkamer willen we het liefst allemaal wel, maar is helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Gelukkig is een zonnetje die door je raam schijnt niet de enige manier om dit voor elkaar te krijgen.

In een donkere ruimte in je huis is het kiezen van verlichting natuurlijk erg belangrijk. Een goeie lamp in de ruimte zorgt ervoor dat je ruimte goed kan worden verlicht. Naast het opstellen van een lichtplan zijn er nog een paar handige trucjes die jouw ruimte een stuk lichter kunnen maken.

Hoogglans

Door gebruik te maken van hoogglans in je ruimte worden de weinige lichtstralen opgevangen en weerkaatst. Dit zorgt ervoor dat er meer licht in de hele ruimte komt. Denk bijvoorbeeld aan een hoogglans tafel of keukenkastjes. Ben je niet zo’n fan van hoogglans in je ruimte? Witte muren en meubels kunnen je ruimte ook al een stuk lichter laten lijken.

Spiegels

Eigenlijk hebben spiegels bijna hetzelfde effect als de hoogglans. Spiegels zijn namelijk ook goed in het weerkaatsen van licht. Bovendien maken spiegels je ruimte optisch ook nog een stuk groter.

Glas

Nee, geen glas aan de muur, maar kies voor een glazen doorkijkje. Verbind bijvoorbeeld je lichte keuken met je donkere woonkamer en op deze manier vangt de donkere woonkamer ook licht van je keuken. Het is een handig trucje van architecten om ruimtes met elkaar te verbinden en de lichtinval optimaal te gebruiken.  

Fotocredits
Headerfoto: Nathan Fertig - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3312

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven