Huis
Tuin
Video

Bah! Zó vies is het dus om schoenen in huis te dragen

Buiten loop je, natuurlijk, met je schoenen aan. Door weer en wind gaan ze gezellig met je mee. Maar heb je ze binnenshuis ook aan? Misschien kun je dat maar beter niet doen. Het is namelijk behoorlijk vies...

In veel landen is het de normaalste zaak van de wereld, je schoenen uitdoen voordat je het huis instapt. Maar hier in Nederland is dat lang niet zo normaal. In veel huizen wordt er nog vrolijk rond gehuppeld met schoenen aan. Maar misschien is het toch maar tijd om ze uit huis te verbannen. Het is namelijk een stuk viezer dan je denkt.

Poep onder je schoen

Denk er maar eens over na, al die vieze plekken waar je je schoenen neerzet. Van het openbare toilet tot de tegels op de straat. Al deze plekken zitten vol met bacteriën. De bacterie E. Coli wordt dan ook op de meeste schoenzolen gevonden. Dat is een bacterie afkomstig van uitwerpselen, iel! Het ergste is dat je niet eens in de poep hoeft te staan om deze bacterie onder je schoen te krijgen.

Giftige stoffen

Je neemt niet alleen een hoop bacteriën mee naar binnen, maar ook giftige stoffen! Van voetbalvelden bijvoorbeeld, of van het asfalt. Deze worden beide behandeld met giftige stoffen die zo aan je schoenen kunnen blijven plakken. Je zal er niet heel veel van merken, maar goed is het zeker niet!

Kinderen in huis

Als je kinderen in huis hebt moet je er helemaal goed voor zorgen dat er geen schoenen binnenkomen. Zeker als ze over de grond kruipen en op de grond spelen is het alles behalve fris. Er is dan een grote kans dat ze een speeltje in hun mond doen die vol zit van de bacteriën. Een beetje weerstand is natuurlijk belangrijk, maar de E. Coli kan een blaasontsteking en zelf buikvliesontsteking veroorzaken.

Visite

Dragen jullie geen schoenen in huis? Twijfel dan ook niet om je gasten hetzelfde te vragen. Als je zorgt dat er een mooi schoenenrek in de gang hebt staan en zelfs wat sloffen te leen hebt zullen je gasten het vast geen probleem vinden! Heb je een feestje? Dan wordt het een beetje lastig. Neem de volgende ochtend gewoon de dweil en stofzuiger bij de hand en je vloer is zo weer schoon.

Koude voeten

Ben je bang om koude voeten te krijgen zonder schoenen aan? Neem dan een knus vloerkleed of warme sokken voor heerlijk warme voetjes.

Fotocredits
Headerfoto: Christian Chen - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4055

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven