Huis
Tuin
Video

Gepuzzel op de muur

Woonkamer
Je ziet ze steeds vaker opduiken. In restaurants, winkels en nu dus ook bij je thuis: stoere en ruige muren, alsof je zo in de auto bent gestapt en in een oude boerderij op het Franse platteland bent gaan wonen. Zulke muren heb je natuurlijk niet in een modern huis en je moet al helemaal niet denken dat zo’n muur gewoon opnieuw gemetseld is. Nee, dat zijn gewoon steenstrips. Ook jij kunt in een handomdraai datzelfde effect bereiken.

Het is overigens niet de bedoeling dat je vervolgens je hele woonkamer gaat volplakken met steenstrips. Dat kan natuurlijk wel, maar steenstrips gebruik je voornamelijk om accenten aan te brengen in je huis. Een wandje boven een schouw, een muurtje achter je bureau, televisie of bed, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Puzzelstukjes

Het leuke effect dat steenstrips geven, is dat het lijkt alsof je een robuuste muur in je kamer hebt gemetseld. In de praktijk zijn het helemaal geen lossen stenen, maar stukken steen op langwerpige strips die je als puzzelstukken heel makkelijk op je muur aanbrengt. Elke strip is anders, wat een grove onregelmatige structuur tot gevolg heeft. Zo wordt die ruige muur een echte blikvanger in je interieur. Zeker als je de steenstripmuur combineert met een plek in je interieur die vraagt om uitgelicht te worden.

Praktisch

Steenstrips voeg je niet. Maar dan krijg je toch spleten tussen de verschillende strips, horen we je denken? Dat zou inderdaad kunnen. Daarom is het verstandig om – zeker als je kiest voor een donkere kleur – de muur achter de strips in dezelfde kleur te schilderen. Dan vallen kleine openingen tussen de steenstrips minder op. Praxis heeft verschillende patronen, structuren, kleuren en dessins. Steenstrips zijn wel duurder dan behang of muurverf, maar als je ze als accent aanbrengt, dan blijven de kosten beheersbaar.

Piece of cake

Het enige dat je nodig hebt om de steenstrips aan te brengen, is lijm. Je hoeft dus zeker geen volleerd metselaar te zijn om je muur met steenstrips te verfraaien. Je begint altijd onderaan. Als je een mooie vlakke vloer hebt, breng je de eerste rij strips aan, gelijk met de vloer. Eigenlijk rust deze rij steenstrips op de vloer. Is dit niet mogelijk, zoals bij Miranda in onze uitzending, dan maak je een rachel die ongeveer één striphoogte bedraagt, van waaruit je begint te werken. Breng de lijm op twee of drie plekken op de steenstrip aan en druk met een licht draaiende beweging de strip op de muur. Als de lijm achter de strip vandaan komt, zit ‘ie goed vast. Haal wel meteen de restjes lijm weg.

Uiteindelijk ziet je muur er dan zó uit. Wij hebben in Ons Eigen Huis het accent gelegd op het trapgat.

ID: 510

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven