Huis
Tuin
Video

Zo laat je een gietvloer minder kil ogen

Houd je van een interieur met een stoere, strakke uitstraling? Dan is een gietvloer perfect. Het oogt clean, rustig en geeft je huis een industriële look. Het enige lastige is dat deze betonlook kil kan ogen. Gelukkig zijn er simpele manieren om toch nog wat warmte toe te voegen.

Hout en andere natuurlijke materialen

Een gietvloer is een strakke basis en past goed bij een industrieel, Scandinavisch of modern interieur.  Allemaal stijlen waarin strakke lijnen terugkomen, maar dat betekent niet dat je in moet leveren op warmte en gezelligheid. Door te kiezen voor (rustieke) houten meubels en accessoires, verzacht je de harde, kille basis. Ook andere natuurlijke materialen zoals rotan en wol geven warmte.

Een zacht vloerkleed

Een van de meest effectieve manieren om een gietvloer minder kil te laten ogen, is door er een vloerkleed op te leggen. Zo doorbreek je het harde vlak en zorg je voor - letterlijk en figuurlijk - een zacht element. Mis je wat kleur? Ga dan voor een Perzisch tapijt. Liever een minimalistische look? Dan is een wit of beige kleed met grafische details wat voor jou.

Contrasterende muren

Niet alleen de vloer is bepalend voor het gevoel van de ruimte, ook de muren. Zo kun je de strakke, lichte look van een gietvloer versterken door voor witte muren te kiezen. Wil je een wat intiemere sfeer? Dan zal een donkere kleur voelen als een warm deken.

Weelderige planten

Een van onze favoriete woonaccessoires van het moment zijn toch wel planten. Van een weelderige Monstera tot een sierlijke Calathea. Groen zorgt letterlijk en figuurlijk voor levendigheid en daarmee ook gezelligheid.

Fotocredits
Headerfoto: Everything Elze
Foto 1: Huizedop

Tekst:
Lotte Wullems

ID: 3405

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven