Huis
Tuin
Video

Trend alert: deze prachtige bladeren zie je nu overal terug

Botanische prints en kleuren zijn al langere tijd een trend in het interieur. Planten en bloemen lijken een basisstuk in ieder huis. Een nieuwe toevoeging aan deze trend is de boom met prachtige bladeren: de ginkgo!

De ginkgo heet ook wel de Japanse notenboom. Vooral haar bladeren worden steeds populairder in sieraden, kleding en dus ook in je huis.

Japanse Notenboom

De Japanse notenboom komt oorspronkelijk uit China. De boom heeft veel verschillende namen: ginkgo, tempelboom, Japanse notenboom en eendpootboom. Die laatste naam is duidelijk afgeleid van de vorm van de bladeren. Deze lijken namelijk op eendenpoten!

Interieurtrend

Naast het feit dat de boom op zich natuurlijk al prachtig is, worden de bladeren ook vaak gebruikt in huis. Vaak zijn dit niet de bladeren zelf, maar vooral de kleuren en vorm hiervan. Denk aan behang, schilderijen en hangers.

Ginkgo muur

De bladeren van de ginkgo geven een heel dromerig effect. Dit is perfect voor in de slaapkamer dus! Je geeft de ruimte zo gelijk een rustige sfeer.

Kunst

Alleen de vormen van de bladeren van de ginkgo zijn al heel mooi. Ideaal voor een minimalistisch schilderij op de muur! Op zichzelf mooi, maar minstens zo mooi in een gallery wall

Accessoires

De mooie bladeren van deze bomen worden tegenwoordig letterlijk overal in verwerkt. Er zijn allerlei soorten accessoires verkrijgbaar met dit blad. Denk aan kussentjes, schaaltjes en gewoon kunst. Wij zijn fan!

Julia van Rijn
ID: 8262

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven