Huis
Tuin
Video

Zo laat je je gordijnen er net iets luxer uitzien

Aan je gordijnen besteed je misschien niet zo veel aandacht. Ze zijn er gewoon voor wat extra privacy en tegen te veel zon. Toch kunnen je gordijnen veel invloed hebben op je ruimte. Met deze tips zorg je ervoor dat ze er toch net wat chiquer uitzien.

Je kunt deze tips toepassen op alle gordijnen, dus ook standaard kant-en-klare exemplaren. Zo kun je zelf budgetgordijnen helemaal oppimpen voor weinig geld.

Ander kleurtje

Je kunt heel makkelijk zelf je gordijnen een ander kleurtje geven zodat ze perfect bij jouw interieur passen. Met een flesje textielverf in de juiste kleur kun je al een heel eind komen. Volg gewoon de aanwijzingen op het flesje, en klaar is Kees. Je kunt je gordijnen zo ook in een toffe tie dye of dip dye verven voor een interessant en opvallend effect.

Mooie roede

Als je gordijnen niet aan een rails hangen, hangen ze waarschijnlijk aan een roede. Er bestaan ontzettend veel verschillende gordijnroedes in allerlei kleuren en designs. Een goude staat bijvoorbeeld erg chique. Ook kun je ervoor kiezen om een kast om de roede te zetten zodat je deze helemaal niet meer ziet.

Chique embrasse

Een embrasse is misschien wat ouderwets, maar dat maakt het niet minder mooi. Kies er een met een mooi design om je gordijnen netjes te draperen. Er bestaan ontzettend veel stijlvolle varianten waarmee je standaard gordijnen makkelijk kunt omtoveren tot echte sprookjesgordijnen.

Een was- en strijkbeurt

Een was- en strijkbeurt kan wonderen doen voor je gordijnen. Vlekjes en kreuken zorgen namelijk voor een rommelige en onhygiënische look. Niet echt chic dus. Vind je het wassen van je gordijnen te veel werk? Met deze tip doe je het in een handomdraai.

Julia van Rijn
ID: 8320

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven