Huis
Tuin
Video

De mooiste grote kamerplanten als eyecatcher in je interieur

Een interieur is eigenlijk niet compleet zonder statement piece. Dat kun je bijvoorbeeld doen door middel van een mooi kunstwerk, een opvallend vloerkleed óf een mooie, grote plant. Kies je voor de laatste optie? Wij geven je 5 voorbeelden van grote kamerplanten die prachtig zullen staan in je interieur!

1. Ficus lyrata (vioolbladplant)

De Ficus lyrata, ook wel de vioolbladplant, is een ontzettend populaire kamerplant. Niet heel gek, want haar verschijning is prachtig. Niet alleen de vorm van de plant zelf vinden we erg mooi, ook de glans, kleur en vorm van de bladeren hebben een unieke uitstraling. De plant bestaat er in verschillende maten, met ook verschillende bladeren. Maar wat ons betreft mag ‘ie zo groot mogelijk stralen in de woonkamer. Zet ‘m dan ook vooral in een mooie pot, in het midden van je woonkamer om je lange muur te doorbreken, of vul er een kaal hoekje mee op.

Bijkomend voordeel: het is een luchtzuiverende plant!

ficus lyrata
Luchtzuiverende planten verzorgen? Zo dus!
Kamerplanten

2. Paradijsvogelplant

Kan het jou niet groot genoeg zijn? Kies dan voor een paradijsvogelplant. Deze tropische plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en kan tot wel 2 meter hoog worden. De plant wordt vaak verward met de bananenboom omdat de bladeren erg op elkaar lijken, echter zijn de bladeren van de paradijsvogelplant een stuk steviger en hebben een matte waas. Daarnaast kunnen er, met een beetje geluk en veel geduld, prachtige oranje-paarse bloemen aan de plant groeien.

Meer lezen over de verzorging van de paradijsvogelplant? Dat kan hier!

paradijsvogelplant
paradijsvogelplant

3. Monstera deliciosa

Ben je een echte plantenliefhebber? Dan kan de Monstera deliciosa echt niet ontbreken in je interieur. Deze enorm snel groeiende plant wordt ook wel de gatenplant genoemd. De bladeren groeien als je even niet oplet alle kanten op, maar als je ze goed in toom houdt en ze eventueel opsteekt aan een kokospaal, dan kunnen ze prachtig de hoogte én breedte in groeien! 

monstera

4. Kentia palm

Nog zo’n tropische topper waar je een instant vakantiegevoel van krijgt. De Kentia palm heeft prachtige, weelderige bladeren en is perfect om lege hoekjes op te vullen en je woonkamer een subtiele jungle touch te geven. De plant is makkelijk te verzorgen en voelt zich in bijna ieder huis thuis! 

kentia palm

5. Een weelderige plant op een hoge standaard

Zijn de bovenstaande planten geen match voor jou, maar wil je toch een grote eyecatcher als plant? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een middelgrote kamerplant op een grote plantenstandaard te zetten. Zo krijg je hetzelfde grootse effect, maar dan met een stoere en tegelijkertijd elegante touch. 

kamerplant standaard

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: Lotte Wullems
Foto 3: Eigen Huis & Tuin
Foto 4: leonardoiheme - Pixabay
Foto 5: Eigen Huis & Tuin
Foto 6: Eigen Huis & Tuin

Marjolein Sintenie
ID: 9973

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven