Huis
Tuin
Video

Grote woonkamer? Kies de juiste bank om meer sfeer te krijgen

Heb je een grote woonkamer, dan moet je slim omgaan met je ruimte én je meubels om te voorkomen dat het kaal en sfeerloos oogt. De bank is hierbij één van de belangrijkste items. Wat voor bank je het beste kunt kiezen en hoe plaats je ‘m het best? We leggen het uit.

Eerder zag je hier al wat voor bank je het beste kunt kiezen als je een kleine woonkamer hebt. Maar hoe zit dat eigenlijk als je een grote woonkamer hebt? Let in ieder geval op de volgende punten: 

Grote woonruimte = grote meubels
Wanneer je te kleine meubels in een grote woonruimte zet worden je meubels als het ware opgeslokt en komen ze niet tot hun recht. Zonde! Daarom kun je beter voor een statement gaan en voor een lekker grote bank kiezen op een eveneens groot vloerkleed.

Ook de rest van je meubels moet je niet te klein inzetten. Kies bijvoorbeeld voor een groot kunstwerk aan de muur, grote planten en grote kasten.

Creëer een zithoek eiland
Als je een grote woonkamer hebt, dan kun je een ‘zithoek eiland’ maken. Plaats bijvoorbeeld een hoekbank, of twee gelijke banken haaks op elkaar of tegenover elkaar, in het midden van de kamer. Leg nog een mooi vloerkleed neer en zet er een salontafel bij en je hebt een gezellige én stijlvolle zithoek midden in de kamer.

Zorg voor meerdere hoekjes
Is je woonkamer écht groot, kies dan gerust voor meerdere zithoeken. Zet bijvoorbeeld in de tv-hoek een grote hoekbank en maak aan de andere kant van de kamer nog een fijne zithoek voor wanneer je visite hebt of wanneer je een boek wil lezen. Dit zorgt voor een mooie verhouding in je woonkamer. 

Bank met of zonder pootjes
Wanneer je een kleine woonruimte hebt raden we je aan te kiezen voor een bank met pootjes omdat dit luchtiger is en het daardoor ruimtelijker lijkt. Maar wanneer je een grote woonkamer hebt en dus al ruimte genoeg hebt, kun je in dit geval net zo goed voor het tegenovergestelde kiezen: een bank zonder pootjes dus. Maar... ruimtelijkheid is natuurlijk nooit verkeerd, dus afraden doen we het ook zeker niet.

Bank van de muur
Of je nu voor een zithoek eiland kiest of de bank langs de muur zet, zorg er dan altijd voor dat je bank een stuk van de muur staat in plaats van er tegenaan.

Deze tip is niet alleen aan te raden in grote woonruimtes, maar eigenlijk in elke woonruimte. Waarom? Dat lees je hier.

Headerfoto: Martyna Rudnicka en Copy Cat Chic
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3171

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven