Huis
Tuin
Video

4 handige tips voor het indelen van een grote woonkamer

Een grote woonkamer is natuurlijk superfijn. Maar je wil wel dat deze een persoonlijke en sfeervolle uitstraling heeft. Wij vroegen Eigen Huis & Tuin styliste Denise van den Berg hoe je een grote woonkamer het best in kunt delen. De belangrijkste tips hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Denk groot

In een grote woonkamer is het belangrijk dat je niet te veel kleine meubels in de ruimte zet. Doordat de ruimte groot is vallen kleine meubels vaak weg en dat is natuurlijk hartstikke zonde! Je kunt dus beter kiezen voor meubels die een statement maken zoals een groot vloerkleed of een royale bank. "Ook wanddecoratie en accessoires mogen groot zijn, denk aan een groot kunstwerk aan de wand of een grote vaas met mooie takken op tafel."

Met deze 5 tips zorg je voor genoeg licht in huis op donkere dagen
Woonkamer

2. Vloerkleden

Met een vloerkleed kun je als het ware een soort eiland creëren in de woonkamer. Dit kun je goed toepassen in de zithoek of bij de eettafel. Zorg ervoor dat je de bank en eventuele stoelen met de voorpoten op het vloerkleed zet, dit staat netter en zorgt voor een mooi geheel. Als het kleed niet onder de bank kan, dan kun je deze er het best tegen aan leggen, zo lijkt het of het kleed doorloopt.

3. Creëer verschillende ruimtes

Als je veel ruimte hebt is het leuk om deze optimaal te benutten. Zet dus niet al je meubels midden in de woonkamer, maar verdeel de woonkamer in verschillende stukken. Maak bijvoorbeeld een fijne zithoek met tv en aan de andere kant een eethoek met een kast voor het servies.

Voor het verdelen van de ruimtes kun je dus onder andere zoals hierboven genoemd een vloerkleed gebruiken. "Ook kun je scheidingswandjes creëren door het overdwars zetten van één of twee kasten, zo ontstaan er mooie hoekjes!"

4. Verstop je spullen niet

Als je een kleine woonkamer hebt is het vaak fijn als je spullen kunt opbergen achter gesloten deuren. Een kleine woonkamer oogt namelijk snel rommelig en dus is het fijn als niet alles zichtbaar is. Bij een ruime woonkamer is het vaak lastig om sfeer te creëren en hier kun je dus beter kiezen voor open kasten en manden waardoor je spullen juist zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je woonkamer een veel persoonlijkere uitstraling krijgt!

Wil je weten hoe je de juiste bank kiest voor een grote woonkamer? Lees dan hier verder!

Daphne van Kaam
ID: 9509

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven