Huis
Tuin
Video
Woonkamer

Hobbyschuur voor de hele familie (deel 2)

De familie van Hassel heeft het reuze naar de zin op het platteland rondom Eindhoven. Naast hun eigen huis hebben ze ook nog een schuur, een voormalige varkensstal. Deze ruimte gebruiken ze voor de hobbyclub, de toneelvereniging en om te chillen met vrienden. De schuur is zo groot, dat Marion en Henry maar niet weten hoe ze het er gezellig maken.

Vorige week begon Thomas met de maak-over van deze gigantische schuur. Hij legde een vloer met vintage-look, plakte een fijn behangetje aan de muur en maakte een roomdivider om de ruimte wat op te delen. 

Enorme kast

Vandaag gaat Thomas verder. Hij begint met het maken van een enorme kast die over de hele lengte van de ruimte zal komen te staan. Daarnaast gaat de kast ook nog een eind de hoogte in. Eerst komen er een aantal onderkasten, en daarna plaatst Thomas de rest van het frame en de ombouw. Thomas bevestigt een aantal dwarsliggers en dan kunnen de planken in de kast. Ook komen er voor de onderkasten nog schuifdeurtjes. Aan opbergruimte geen gebrek hier! 

Lampenmengelmoes

Voor boven de eet- en hobbytafel maakt Thomas een bijzondere lampenconstructie. Van koperen buizen maakt hij een frame waaraan vijf verschillende lampen komen te hangen. Hier lees je hoe je dit ook doet! 

Lichtbox met tekst

En het houdt nog niet op met de verlichting in deze ruimte. Thomas zet ook nog eens een eikenhouten box in elkaar met een tekst erop. In de box zit een lampje, waardoor 'ie mooi licht afgeeft. Deze box kan je zelf ook maken, hier zie je de werkbeschrijving.

Kerstig sfeertje

Het is bijna kerst, dus een kerstboom met versiering mag in de familieruimte natuurlijk niet ontbreken! Evelyn neemt haar geshopte boom mee en hangt er hippe slingers, lampen en ballen in.

Mooie meubels

Allemaal leuk en aardig, maar zo'n enorme ruimte zonder meubels is niks. Thomas bouwde al de wandkast en de roomdivider, maar er moet ook nog lekker gezeten kunnen worden. Daarom zet hij samen met Maarten wat stoere banken neer, een paar praktische bijzettafeltjes en een hoop stoelen voor bij de eettafel. Én een karpet in een tof dessin. Als je precies wil weten welke meubels dit nou zijn, kijk je even hier. 

En dit is het eindresultaat... 

Zo, dit was met recht een 'enorme' klus. Maar het resultaat mag er zijn. Van ongezellige schuur zonder eenheid, naar oergezellige hobbyruimte waar de hele familie zich kan vermaken. Wat een verschil, hè?

.

.

ID: 798

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven