Huis
Tuin
Video

Dit is hoe mooi een donkergroene muur kan zijn

Donkere groene verf wordt vaak eng gevonden, zeker als het op een muur gaat. Toch zien we steeds meer donkergroene muren. Van een urban jungle vol met planten tot een Scandinavische klassieker met een twist. Wij laten zien waarom je niet bang moet zijn voor een donkere muur, want hij kan o-zo mooi zijn.
Donkergroene eetkamer

Met natuurlijke materialen

Groen staat prachtig met natuurlijke materialen. Groen doet ons vaak al denken aan de natuur, daarom zijn materialen als hout en steen geen gekke keuze. De donkergroene muur met de natuurlijke materialen creëren een ultiem gevoel van rust en warmte.

Donkergroene kast

Alles één geheel

Heb je een kleine kamer, maar wil je toch graag een donkergroene muur? Doen! Verf dan ook gelijk de kast die tegen de muur staat mee. Dat klinkt misschien als een gewaagde keus, maar je zal zien dat ze kamer een stuk groter zal ogen. Dit komt doordat de kast als het ware wegvalt tegen de achtergrond.

Muur met twee tinten groen

Dubbel het groen

Twijfel je tussen twee tinten groen? Haal ze gewoon allebei! Als je ze allebei op dezelfde muur gebruikt kan het verrassend mooi uitpakken. Dat kan je hierboven wel zien.

Donkere slaapkamer met groene muur

Donker, donkerder, donkerst

We hebben vooral een donkere muur gezien in combinatie met lichte items. Dat geeft de kamer een frisse look. Maar de echte waaghals combineert een donkergroene muur ook met donkere items. De kamer lijkt dan wat kleiner, maar voor de slaapkamer is zo’n intieme sfeer juist hartstikke fijn.

Ben je opzoek naar een nieuwe kleur voor je slaapkamer, maar zie je een donkergroene toch niet zitten? Dit is wat kleuren doen met de kwaliteit van je nachtrust

Fotocredits
Header: Nero Interior
Foto 1: Sisällä 
Foto 2: Rebecca Pecci 
Foto 3: Marij Hessel
Foto 4: By Thornam

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3626

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven