Huis
Tuin
Video

Dit is dus waarom je hond zo bang is voor de stofzuiger

Als je een hond in huis hebt herken je dit vast wel; je wilt gaan stofzuigen, maar al vanaf het moment dat je de stofzuiger erbij pakt begint je hond te blaffen of weg te kruipen. Waarom is hij toch zo bang voor het apparaat? Wij hebben het antwoord.

Veel honden zijn bang voor de stofzuiger. Ze beginnen vaak te blaffen, weg te rennen of ze reageren in paniek. Hier zijn een paar logische redenen voor.

Het geluid

De meest logische reden is dat je hond bang is voor het harde geluid van de stofzuiger. Honden raken in paniek door geluiden die ze niet herkennen, bijvoorbeeld dat van de stofzuiger. De hond voelt zich bedreigd en begint te blaffen of weg te rennen. Ook wil je hond graag zijn geliefde baasje beschermen voor de ‘gevaarlijke’ stofzuiger.

De enige manier om te voorkomen dat je hond gaat blaffen door de stofzuiger, is door hem of haar er gewoon aan te laten wennen. Hoe vaker hij de stofzuiger hoort, hoe minder gevaarlijk het apparaat lijkt.

Verwarrende geur

Honden hebben een hele goede neus. Echter kunnen er bij het stofzuigen geurtjes vrijkomen waar je trouwe viervoeter niet aan gewend is. Door het stof en vuil dat omhoog komt, kan je hond zich minder fijn voelen. Daarom is hij soms boos op de stofzuiger.

Katten

Ook katten vinden de stofzuiger vaak niet zo fijn. Zij vinden vooral het geluid dat het apparaat veel te luid en soms zelfs te hoog. Ook hier is de oplossing om ze eraan te laten wennen. Desnoods kun je je kat even in een andere ruimte zetten zodat je makkelijk de kamer kunt stofzuigen.

Je huisdier mag dan wel bang zijn voor de stofzuiger, hij of zij is eigenlijk wel de reden dat je hem zo vaak moet gebruiken! Mensen met huisdieren moeten namelijk zoveel uur meer stofzuigen!

Fotocredits
Headerfoto: Sharon McCutcheon - Unsplash

Bron: Readers's Digets

Julia van Rijn
ID: 8067

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven