Huis
Tuin
Video

Hond bang voor vuurwerk? Dan moet je dit geluidswerende hondenhok hebben

Hoe mooi wij dat lichtspektakel in de lucht ook vinden, onze huisdieren zijn iets minder gecharmeerd van al deze bombarie. Is jouw hond bang voor de knallen van vuurwerk? Dan biedt dit geluidswerende hondenhok uitkomst!

Geluiddempend hondenhok met noise cancelling

Autofabrikant Ford ontwikkelt een hondenhok dat het vuurwerklawaai dempt. Voor het geluidswerende hok wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde 'noise cancelling technologie'; dit wordt ook al in koptelefoons gebruikt. Hiermee wordt een tegengeluid geproduceerd, waardoor het vuurwerkgeluid weggefilterd, of in ieder geval een stuk zachter is.

Het hok heeft een schuilplek met trillingsdempers, die met een automatische deur dichtgaat. Op dit moment is het bedrijf bezig met een prototype van het hondenhok. Of en wanneer het product uiteindelijk op de markt komt, is nog niet bekend.

Tips voor baasjes

"Je kunt tijdens Oud en Nieuw altijd de muziek harder zetten. Hierdoor valt het lawaai van het vuurwerk minder op", vertelt dierenexpert Martin Gaus tegen EditieNL. En een belangrijk advies: laat jouw hond dichtbij je komen. "Omhels hem en geef hem het gevoel dat hij veilig is."

Tekst
Lotte Wullems

Via: EditieNL

ID: 3889

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven