Huis
Tuin
Video

Zo lang kun je een hond maximaal in een warme auto laten (en het is korter dan je denkt!)

Jaarlijks worden er ontzettend veel honden 'eventjes' achtergelaten in een auto. Vooral in de zomer kan dit fataal aflopen: het wordt warm in de auto en dat is niet goed voor de hond. Maar hoe lang is dan té lang?

Honden kunnen het een stuk sneller warm hebben dan mensen, en zweten gaat ook nog eens lastig. Pas daarom op met je hond in een warme auto. Het beste kun je je hond natuurlijk helemaal niet in de auto achterlaten als het warm is. Maar kan het écht niet even anders, laat 'm dan vooral niet te lang in de auto zitten. 

Hete auto

In de auto is het ‘s zomers een stuk warmer dan buiten. Als het buiten 24 graden is, dan kan het in de auto binnen tien minuten tien graden warmer worden. Na een half uur kan dit 43 graden zijn. Bij 42 graden gaat het slechter met je hond: het bloed kan dan niet goed meer rondgepompt worden.

Oververhit

Als het zo warm is buiten kan je hond al na een kwartiertje oververhit raken. Vooral puppy’s en oude honden zijn zo gevoelig voor warmte. Houd deze dus extra goed in de gaten. Daarnaast heeft de hitte in de auto hetzelfde effect op katten. Laat deze dus ook niet te lang in een warme auto.

Voorkomen

Om te voorkomen dat je hond oververhit raakt in de auto, kun je meerdere dingen doen. Ga ten eerste zo min mogelijk met de auto. Laat je hond vroeg en laat op de dag uit, maar ontwijk de heetste uren. Zorg ook dat je altijd water bij je hebt. Ook kun je deze tips gebruiken om te voorkomen dat je hond verbrandt in de zon.

Julia van Rijn
ID: 8704

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven