Huis
Tuin
Video

Gestrest? Deze hondenrassen helpen je meer te ontspannen

Niets fijner dan ‘s avonds op de bank kruipen om te knuffelen met de hond. Natuurlijk werkt dat met bijna ieder hondje wel ontspannend, maar deze hondenrassen doen het extra goed.

De corgi

Gehoorzaam en loyaal, zo zou je de corgi kunnen omschrijven. Dit hondenras maakt snel een band met zijn baasje en wordt in sommige verpleeghuizen gebruikt als een zogenaamde gezelschapshond. Zelfs koningin Elizabeth heeft er een!

De chihuahua

You hate it or you love it… de kleine chihuahua wordt door velen geadoreerd. We kunnen ons goed voorstellen waarom: ze hebben weinig zorg nodig en zijn klein genoeg om urenlang mee te knuffelen. De kleine hondjes hebben over het algemeen veel aandacht nodig, dus afleiding van je stress gegarandeerd.

De Yorkshire terriër

De meeste baasjes krijgen enorm hechte band met hun Yorkie, en dat is niet moeilijk voor te stellen met zo’n leuk hondje. De liefde die je van deze hond krijgt, neemt geheid je stress weg. En: naar het schijnt was het tijdens de Tweede Wereldoorlog dat een Yorkshire terriër de eerste therapiehond ooit werd.

De Franse buldog

Wat een schatje, met zo’n rimpelig koppie. Franse buldogs zijn vaak echte schoothonden en zijn dol op aaien en aanhalen. Knuffel je veel met dit hondje, dan wordt je stress aanzienlijk minder. 

De labrador

Natuurlijk: veel mensen weten dat labradors (en soortgenoten zoals de labradoodle) populaire therapie- en blindengeleidehonden zijn. Waarom? Dit hondenras is superintelligent en makkelijk te trainen. Daarnaast zijn ze vrijwel altijd enthousiast en vrolijk.

Christa Koeyvoets
ID: 8339

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven