Huis
Tuin
Video

Last van hoofdpijn door droge lucht? Deze plant kan helpen!

Wanneer het kouder wordt, wordt de temperatuur van de verwarming vaak omhoog gegooid. Dit kan zorgen voor een droge lucht, waardoor je last kan krijgen van een droge huid en hoofdpijn, oei! Maar gelukkig is deze plant je redder in droge tijden!

Het liefst heb je in huis een luchtvochtigheid van 40 tot 60 procent. Door de verwarming en de droge lucht buiten is dit in de winter vaak een stuk lager. Hierdoor kan je last krijgen van hoofdpijn, droge ogen, een droge huid en lusteloosheid. Gelukkig kan je er wel wat aan doen!

Hortensia: redder in nood

Het mooiste aan deze tip is dat deze plant in verschillende kleuren komt, dus past ‘ie ook nog eens in elk interieur. We hebben het nu over de kamerhortensia! Deze fleurige kamerplant heeft namelijk een vochtregulerende werking. Met negen hortensia’s in de kamer kan de luchtvochtigheid wel met 10% verhogen, binnen vier uur! Negen hortensia’s is wel een beetje veel. Gelukkig helpen twee hortensia’s per kamer ook al een heel stuk!

kamer hortensia

Geen natte voetjes

Deze handige plant heeft wel genoeg water nodig. Als je hem 2 á 3 keer per week een goede scheut water geeft moet het goed komen. Let wel op dat ‘ie geen natte voetjes krijgt, want daar houdt die niet van. Wil je zeker weten dat je plant genoeg water heeft? Dat kun je checken door te voelen of de potgrond licht vochtig aanvoelt.

En heb je last van droge lippen? Dat kan hier door komen.

Fotocredits
Headerfoto: Asdrubal luna - Unsplash
Foto 1: Interieur Inspiratie

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4172

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven