Huis
Tuin
Video
Woonkamer

Hortensia: voor balans in het interieur

Als je dol bent op kleur, word je vast en zeker wild van de kamerhortensia. Het is de ‘interieurversie’ van de bekende tuinplant en je herkent 'm direct aan z'n tientallen minibloempjes. Dit jaar past 'ie ook nog eens mooi in de interieurtrends.

Het is voorjaar, dus het nieuwe bloeiseizoen voor de kamerhortensia breekt aan. Roze, wit, groen, blauw... de plant is er in allerlei kleuren. Z'n vele kleine bloempjes vormen samen een kleurrijk bloemscherm. 

Trend: groen in balans

De kamerhortensia past perfect bij een groentrend van 2017: 'Equalise'. Die trend houdt in dat er geen blikvangers zijn in het interieur, en dat er een sfeer heerst waar mannelijke en vrouwelijke elementen in balans zijn. De gebruikte kleuren zijn dus gemengd en vriendelijk van toon. Daardoor krijg je een uitgebalanceerde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van ruige houten materialen met decoratieve kamerhortensia’s in pastelkleuren. Of zet hortensia’s op een stoere, industriële trolley. Door je niet te verliezen in overvloedige decoratie maar eenheid te creëren met gekleurde hortensia’s ontstaat er een gelijkwaardigheid.

Tips voor de verzorging 

De hortensia is een sterke kamerplant die makkelijk te verzorgen is. Het belangrijkste is om 'm regelmatig water te geven. Als de grond licht vochtig is, is dat voldoende. Voeg eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe. Zet de hortensia liever niet in de volle zon of in de buurt van een fruitschaal. Voor meer informatie en inspiratie kijk je op www.hydrangeaworld.com

ID: 939

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven