Huis
Tuin
Video

Hotel chic en velvet: dit zijn dé woontrends van dit moment

De inrichting van je huis is in de eerste plaats natuurlijk een kwestie van smaak. Jij bepaalt wat je mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Maar bewust of onbewust laten we ons bij de aanschaf van nieuwe spullen tóch vaak beïnvloeden door de trends. Interieurstylist Yvet van Riek praat je bij over wat momenteel hot & happening is op het gebied van wonen.

Hotel chic
"Hotel chic is een stijl die je heel veel ziet momenteel. Dat houdt in: een warme, rijke uitstraling en duurdere materialen. Denk aan velvet, marmer, en (donker) hout. Een item dat helemaal in deze stijl past en dat ik veel tegenkwam op de beurzen is een drankkast als eyecatcher in je interieur. Eerder zagen we natuurlijk al veel whiskyglazen tentoongesteld, maar tegenwoordig mag je hele drankkast gezien worden." 

Donkere kleuren
"Qua kleuren zijn het vooral donkere, diepe tinten die de klok slaan. Donkerblauw zie je veel, maar ook warme roodtinten als bordeaux en burgundy. En bruin is een belangrijke kleur, bruin is het nieuwe zwart. Hout zien we ook vooral in donkere kleuren, het Scandinavische lichte en witte hout van voorheen is niet meer zo prominent aanwezig." 

Gouden accenten
"En hotel chic style je natuurlijk af met goud! Zagen we eerder nog veel koperkleurige accenten, momenteel is het echt een en al goud dat blinkt. Denk aan goudkleurige lampen, tafelframes en accessoires." 

Abstracte vormen
"Als je kijkt naar prints op bijvoorbeeld stoffen en behang zijn dat vooral abstracte vormen. Dus geen bloemenprints meer, maar geometrie en abstractie. Deze prints zijn dan vaak in zwart-wit of zwart-wit met een accentkleur maar dit is dan wel, je raad het al, een donkere kleur.”

Grote tropische planten
"Zowel in huis als in de tuin zien we tegenwoordig 'grote gebaren': grote tropische planten bijvoorbeeld. Opvallend genoeg worden deze tropische planten vaak gecombineerd met een mediterrane stijl, dat is echt iets nieuws. Verder zie je veel zwart rotan in de tuin, bijvoorbeeld in tuinmeubelen maar ook in accessoires.”

 

Tekst: Nynke Nijp

ID: 2653

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven