Huis
Tuin
Video

3 manieren om houtblokken in je interieur te stylen

Wie een open haard of kachel heeft weet dat je altijd voldoende houtblokken bij de hand moet hebben om het vuur aan te houden. Maar niet alleen vanuit praktisch oogpunt is een goeie voorraad houtblokken handig, het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Hoe je die houtblokken mooi kunt stylen? We laten je drie manieren zien.

Zoals je hier al kon lezen zijn we hartstikke fan van een open haard of kachel in huis. Niet alleen vanwege de warmte en de knusheid, maar ook omdat het zo mooi staat. En dan hebben we het niet alleen over de haard zelf, maar ook over de haardblokken. We laten je drie manieren zien om haardblokken in je interieur te stylen.

haardhout

Foto: Sabine Burkunk - Welke

Onder de haard stapelen
De meeste mensen stapelen hun hout onder (of naast) hun haard, in een speciaal daarvoor gemaakte inkeping of opberghokje. Uiteraard willen we de houtblokken natuurlijk wel het liefst zien, dus er hoeft echt geen deurtje voor.

haardhout

Foto: Lotte Wullems

In de hoogte stapelen
Wil je dat de houtblokken écht onderdeel van je interieur zijn? Kies er dan voor om de houtblokken in de hoogte te stapelen in een hoge kast of lange inkeping in de wand.

Foto's: Ferm Living en Boshuis Nij Hildenberg

Nonchalant in de mand
Wil je het iets nonchalanter? Kies dan voor een simpele mand om je hout in op te bergen en zet die naast de open haard. Zo kan het door de warmte van de haard gelijk nog even extra goed drogen voor je het op het vuur gooit.

Je kunt kiezen voor een ouderwetse rieten mand, maar je kunt ook voor een modernere variant kiezen. 

Headerfoto: House Seven Design
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3179

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven