Huis
Tuin
Video

Authentiek: 5x houten draagbalken op het plafond

Plafondbalken zijn enorm karakteristiek, en er zijn genoeg mogelijkheden om deze in je interieur te laten passen. Daarom zetten we vijf prachtige houten exemplaren op een rijtje.

Traditioneel

Veel oude huizen en dan vooral omgebouwde boerderijen hebben ze: de karakteristieke houten draagbalken. Zonde om ze te bedekken, toch? Het voegt namelijk veel sfeer toe aan je huis en geeft het instant persoonlijkheid.

Sierlijk geverfd

Wellicht ben je toch niet zo'n fan van de 'naakte' draagbalken, bijvoorbeeld omdat je een razend strak interieur wil of juist omdat je wat vrolijkheid wil toevoegen. Dan is verven de oplossing: bijvoorbeeld wit of zwart, maar denk ook eens aan het beitsen van de draagbalken met een vrolijke, warme kleur. 

Mengelmoesje

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen. Misschien heb je in de ene kamer het liefst geverfde, minder opvallende draagbalken en wil je ergens anders juist wel de karakteristieke sfeer behouden. Geen zorgen, je hoeft niet meteen alle balken in een kamer te doen, laat staan in het hele huis!

Decoreren

Wil je net wat extra's toevoegen aan de draagbalken? Overweeg dan eens om lampjes in de balken te laten installeren of om één of meerdere hanglampen eraan te hangen.  

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Brick Architecture
Foto 1: Showhome
Foto 2: Vtdéco
Foto 3: Domino
Foto 4: Cynthia
Foto 5: Kersbergen

Christa Koeyvoets
ID: 8682

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven