Huis
Tuin
Video

5x houten kratjes in je interieur

Houten kratjes zijn ontzettend veelzijdige items in je interieur. Eigenlijk zou iedereen er wel een paar van moeten hebben. Naast dat je er je spullen in op kunt bergen, zijn de kratten voor nog veel meer dingen goed.

Houten kratten kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, bij IKEA bijvoorbeeld. Je kunt daarnaast ook gebruikte kratten uit bijvoorbeeld fabrieken overkopen.

1. Opbergplek

In dit geval worden kratten voornamelijk gebruikt als opbergruimte. Je kunt er bijvoorbeeld meer orde mee krijgen in je kledingkast of je schoenen erin opbergen. Ook kun je hem gezellig naast de bank plaatsen en je dekentjes erin opbergen.

2. DIY Kast

Met een beetje handigheid kun je van de kratjes een kast maken. Eigenlijk hoef je hiervoor alleen een aantal houten kratten bij elkaar te zetten zoals je wilt, en ze vervolgens aan elkaar boren en lijmen. Geef hem een leuk kleurtje, of behoud de natuurlijke houtkleur.

3. Aan de muur

Voor extra opbergruimte of decoratie aan de muur, kun je natuurlijk ook een of meerdere kratjes hier ophangen. Ze dienen dan als gezellige plankjes waar je bijvoorbeeld je boeken in kunt zetten of wat plantjes kunt laten pronken.

4. Tafel

Zet een of meerdere kratjes ondersteboven of op z’n kant neer, en je hebt een nieuw bijzettafeltje! Je kunt er ook zelf nog pootjes onder maken voor een sjiekere look.

5. Maak zelf een bureau

Je kun met de krantjes ook een heel makkelijk bureautje maken. Zet simpelweg wat kratjes op elkaar om de poten te maken. Leg er een tafelblad op en klaar is je bureau. De poten van je bureau zijn zo stevig én geven je toch weer die extra opbergruimte.

Julia van Rijn
ID: 8148

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven