Huis
Tuin
Video

Woon je liever in de zon? In dit Italiaanse dorp kun je nu voor €1 een huis kopen!

Mocht je nog ergens een euro hebben liggen én verlangen naar een bestaan in een zonnig oord? Dan is dit je kans. In het Italiaanse plaatsje Sambuca kun je namelijk een huis kopen. Ja, echt!

Wellicht denk je nu meteen aan het RTL-programma ‘Het Italiaanse dorp Ollolai’, waarin Nederlandse stellen werden gevolgd die eveneens een huis in een Italiaans dorp (op Sardinië) voor één euro hadden gekocht. Maar dit keer gaat het om het Italiaanse dorp Sambuca op het buureiland Sicilië. Waarom? Het rustige dorpje is simpelweg op zoek naar nieuwe inwoners. 

Nog goedkoper dan een kopje koffie!

Een huis kopen voor één euro is natuurlijk een bijzondere kans. Waar koop je nou een huis voor de prijs van een Italiaans kopje espresso?! Er wordt beloofd dat je weinig moet regelen als je serieuze interesse hebt. Hoe het zit? Burgemeester Giuseppe Cacioppo legt het uit: “We hebben deze actie bedacht om te voorkomen dat het mooie Sambuca in verval raakt en buitenlandse kopers kunnen ons daarbij helpen.”

Meteen intrekken, met een klein addertje

In tegenstelling tot andere steden die dit alleen maar hebben gedaan als promotiestunt is deze gemeente eigenaar van alle huizen die in de uitverkoop staan. Dit betekent dat je vrijwel meteen al eigenaar van een Italiaans huisje bent, mocht je echt openstaan voor dit avontuur. Het enige kleine addertje onder het gras is dat je het huis binnen 3 jaar flink moet opknappen en je minstens €15.000 aan de renovatie moet uitgeven. Daarnaast moet je de gemeente een borg van €5.000 betalen die je pas terugkrijgt wanneer de renovatie is afgerond. Dus ja, een beetje handig zijn is wel noodzakelijk! 

Toch is het hoe dan ook een koopje volgens de burgemeester. “Kopers zullen zeker niet teleurgesteld zijn. Dit stukje vruchtbaar land wordt ook wel het aards paradijs genoemd. We bevinden ons in een natuurgebied bezaaid met historisch erfgoed. Prachtige stranden en heuvels omringen ons. Het is hier stil en vredig. Kortom, het is een zalig oord om de stress te ontvluchten en helemaal tot rust te komen.”

Zie je dit wel zitten, maar heb je eerst nog wat klustips nodig?

Dat komt goed uit, die hebben we volop!

Fotocredits
Headerfoto: Mboesch - Wikipedia

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: AD

ID: 4136

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven