Huis
Tuin
Video

Huis verkopen? Pas deze makelaarstip voor de perfecte foto toe!

Ben je van plan je huis te verkopen en wil je daarom dat je huis perfect op de foto wordt gezet? Dan hebben we één belangrijke tip voor je. En het heeft alles te maken met… een watermeloen!

Bij het verkopen van je huis zul je waarschijnlijk niet meteen denken aan een watermeloen. Hooguit aan een appeltaart, wat die geur schijnt dan weer gunstig te zijn bij een bezichtiging. Maar dit keer hebben we het over het maken van de perfecte foto’s van je huis. En daar moet je dus volgens menig makelaar een watermeloen bij halen. Of nouja, voordat je nu naar de winkel rent… een denkbeeldige watermeloen is al genoeg!

Houd de maat van een watermeloen aan

Volgens verschillende makelaars is de maat van de watermeloen is magische maat voor de foto’s. Althans, als het om accessoires gaat. Wanneer je je interieur op de gevoelige plaat legt, is het natuurlijk belangrijk dat je huis schoon en opgeruimd oogt. Daarnaast raden ze ook aan foto’s weg te halen. Maar wat te doen met alle losse accessoires zoals plantjes, kaarsjes, geurstokjes en ander klein spul? Simpel: alles wat kleiner dan een watermeloen is, haal je weg en mag niet op de foto staan.

Dit oogt niet alleen veel minder rommelig en minder vol, maar op deze manier lijkt de ruimte ook veel groter. Daarnaast wordt de kijker ook minder afgeleid door alle kleine accessoires en kan alle aandacht naar de woonruimte zelf gaan.

Fotograaf weg? Spullen terug!

No worries, na het maken van de foto’s kun je al je spullen gewoon weer op z’n plek zetten. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bij het zien van de foto’s denkt: ‘Goh, waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Mijn huis oogt veel ruimtelijker zo!’ In dat geval kun je de meeste kleine spullen gewoon weglaten en dit natuurlijk ook doorvoeren in je volgende woning. 

Fotocredits
Headerfoto: Getty Images
Foto 1: Dmitry Bayer - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3365

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven