Huis
Tuin
Video

Huis verkopen? 5 dingen die je moet doen voordat je de perfecte foto maakt

Als je gaat verhuizen, moeten er foto’s van je woning worden gemaakt. Dit kun je laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf mee aan de slag te gaan. Met deze tips lukt het!

1. Haal kleine spulletjes weg

Voordat je begint met het maken van de foto’s, is het belangrijk om de ruimte tiptop in orde te hebben. Denk hierbij goed na wat je wel en niet op de foto wil hebben. En natuurlijk ook welke spullen wel of niet fotogeniek zijn. Die ene gouden ananas op je keukentafel kan nog zo leuk zijn, maar op de foto maakt dit alleen maar onrustig. Handige tip: laat alles wat kleiner is dan dit stuk fruit weg.

2. Weg met alle foto’s

Alle kleine spullen weggehaald? Haal dan meteen ook je familiefoto’s van de muur. Het canvas waar jullie met het hele gezin geposeerd opstaan kan supermooi en waardevol zijn, maar dit leidt alleen maar af van de woning. Daarbij is het ook niet heel ideaal om jezelf en je kinderen letterlijk te koop te zetten op internet.

3. Weg met drukke dekbedden

Drukke auto’s, een sprookjesfiguur, een bloemenprint of een voetbalclub op dekbedden: niet zo handig op de foto’s van je huis. Dit leidt af. Kies daarom voor neutrale dekbedden. Daarbij wil je niet hebben dat alle echte Ajaxsupporters je huis niet meer willen omdat je zoontje een dekbed van Feyenoord heeft…

4. Benadruk de pluspunten

Heb je een verouderde vloer in de woning liggen? Leg dan geen opvallend vloerkleed op de vloer. Dit zorgt er juist voor dat de aandacht van mensen naar je vloer wordt getrokken. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor een statement lamp, waardoor de kijkers eerder naar boven kijken dan naar beneden.

5. Plan grondige schoonmaakdagen in

Normaal maakt het misschien niet zo heel veel uit als er nog een kalkvlekje hier en daar op de douchedeuren zit. Maar bij de foto’s van je huis ga je dit goed zien. Zorg daarom dat alles helemaal blinkt voordat je de beelden gaat schieten. Bij een douchedeur kan dit onder andere met azijn. Tip! Maak alvast wat ruwe beelden van je huis en kijk hier kritisch naar. Zo zie je meteen welke vieze plekjes opvallen op de foto’s.

Aan de slag!

Klaar met voorbereiden? Tijd om aan de slag te gaan! Hoe je de mooiste foto's maakt lees je hier

 

Fotocredits
Headerfoto: GettyImages

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3478

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven