Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je jouw huisdier als je kindje beschouwt

Vroeger waren honden en katten vooral een middel tegen dieven en muizen, maar tegenwoordig zien we ze als onze baby’s. Hoe komt het eigenlijk dat we zoveel van onze viervoeters houden?

Babysignaal

Onze huisdieren behandelen we vaak alsof het ons kindje is. Maar hoe komt dat nou? Als we kijken naar onze ongelofelijk schattige huisdieren, dan wordt er een stofje in de hersenen aangemaakt. Dat stofje zorgt ervoor dat we gelukkig worden en hier reageren dieren weer op. Op die manieren blijven we elkaar blij maken!

Adopteren

Je hoort steeds vaker dat mensen huisdieren adopteren in plaats van kopen bij een fokker. Dit is omdat we graag voor het beestje willen zorgen en als een ouder willen zijn. Door een diertje te redden uit het asiel kunnen we het diertje goed verzorgen en gelukkig maken. Waar eerst veel gelet werd op het ras en de stamboom van de hond, draait het tegenwoordig steeds meer om het karakter van de hond. We zijn graag op zoek naar schattige, vriendelijke en gezellige huisdieren waar je beste vrienden mee kunt worden.

Het allerbeste

Dat we onze huisdieren echt als kindje zien nu is ook te zien in de kosten die we maken voor onze kleine vrienden. Er worden tegenwoordig een stuk meer operaties gedaan op de beestjes. Veel van die operaties zijn nog best prijzig, maar dat hebben we met alle liefde over voor onze kleine vriendjes. Niet alleen honden en katten gaan onder het mes, ook kleine knaagdieren, zoals konijnen en cavia’s brengen we steeds vaker naar de dierenarts.

Nieuwe vriendjes

Heb je nog geen viervoeter in huis? Dan halen wij je over de streep met 10 redenen om voor een hond te kiezen en zelfs 11 redenen om een kat in huis te halen.

Fotocredits
Headerfoto: Daria Shevtsova

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4001

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven