Huis
Tuin
Video

Idee voor dat laatste restje verf: schilder een kleurvlak op je muur

Heb je nog een restje verf over, maar is het net niet genoeg om de hele muur te schilderen? Of zou je graag wat meer kleur willen toevoegen aan bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer, maar vind je een hele gekleurde muur te rigoureus? Dan kun je ook gewoon een kleurvlak op je muur schilderen. Het zal je verbazen hoe mooi het staat!

Horizontaal vlak
Een kleiner horizontaal vlak op de muur kan prachtig staan en is vooral gaaf wanneer je een schilderij of spiegel extra aandacht wil geven. Dit springt er op deze manier extra uit.

Foto: The Poster Club

 

Verticaal vlak
Wil je het iets grootser aanpakken en werk je liever vanaf de grond omhoog, dan kun je ook voor een groot verticaal vlak gaan (waarbij het net niet het plafond raakt). Een donkere kleur in combinatie met een strak witte muur eromheen staat waanzinnig mooi. Nog een stijlvolle Scandinavische poster erbij en we zijn helemaal om!

Foto: Notre Loft

 

Neem de deur mee
Uiteraard kun je zelf eindeloos variëren met de plek én de kleur van je kleurvlak. Zo kun je het kleurvlak bijvoorbeeld ook rondom de deur verven. Dit geeft een geweldig speels effect, en al helemaal met zo’n knalkleur. Als je durft...

Foto: Homed Decor Designs

 

Meerdere kleuren in één kleurvlak
Het klinkt misschien druk: meerdere kleuren in één kleurvlak. Want dit betekent namelijk dat je in totaal drie kleuren op je muur zult hebben. Maar wanneer je voor de juiste kleuren kiest (bijvoorbeeld aardetinten of pastelkleuren) ontstaat er juist iets heel tofs, wat verre van druk is.

 

Hoe?
Het lijkt misschien overbodig om uit te leggen hoe je een muurtje schildert, maar in dit geval is het wel écht noodzakelijk met uiterste precisie te werken om een superstrakke lijn te krijgen. Daarom is het belangrijk te werken met tape. Het beste is om vlak onder de taperand eerst nog een dun laagje van de huidige verfkleur te schilderen. Na een half uurtje drogen kun je hier overheen de nieuwe verfkleur aanbrengen. Let op: verwijder de tape daarna meteen om een extra mooie strakke lijn te krijgen.

Foto: Hem Trevligt

 

Liever de hele muur voor de helft geschilderd? 
Eerder lieten we ook al zien dat je een muur ook prima voor de helft kunt schilderen en de lijn horizontaal over de gehele muur kunt laten lopen. Spreekt dat je meer aan? Kijk dan hier voor inspiratietips!

 

Headerfoto: Sarah Lavoine - Milk Decoration
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2825

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven