Huis
Tuin
Video

Briljant: IKEA brengt catalogus uit als luisterboek

Ikea lanceerde gisteren voor het eerst een luisterboek van hun geliefde catalogus. Via Spotify, YouTube en de website van het Zweedse meubelgigant wordt de catalogus van begin tot eind voorgelezen.

Onlangs was heel Nederland in rep en roer omdat IKEA de catalogus niet langer meer op papier zou drukken, en alleen nog maar online zou blijven. Ontzettend goed, omdat dit een hoop papier bespaart. Maar stiekem toch ook wel erg jammer, want bladeren in de catalogus is voor ons een beetje hetzelfde als het grote speelgoedboek dat vroeger rond Sinterklaastijd op de deurmat viel. Je wil ALLES hebben. Voortaan zullen we het moeten doen met de online versie van de catalogus. En… vanaf nu kunnen we de catalogus ook beluisteren via een audioversie van het ‘boek’. 

6 uur lang

Met deze ludieke actie wil IKEA (met een knipoog) aandacht vragen voor hun gloednieuwe catalogus voor 2020. De vraag is alleen of er ook echt mensen zijn die daadwerkelijk ruim 6 uur lang naar de inhoud van deze catalogus gaan luisteren… 

Plaatjes kijken

Natuurlijk is het lastig om tijdens het luisteren een beeld te vormen bij alle mooie producten van het woonwarenhuis. Gelukkig kun je tijdens luisteren alsnog ook door de online versie van de catalogus bladeren.

De uitspraak

Bijkomend voordeel: door dit luisterboek weten we ein-de-lijk hoe we al die moeilijke productnamen moeten uitspreken, want werkelijk alles (van kaft tot kaft) wordt voorgelezen in vloeiend Ikeaans.

De papieren catalogus

De IKEA-catalogus is met meer dan 200 miljoen exemplaren per jaar het meest gedrukte en verspreide boekwerk ter wereld. Tot nu, want IKEA heeft besloten de papieren catalogus niet meer te verspreiden in Nederland.

Mocht je écht heel graag even de papieren versie in handen willen hebben, wees er dan snel bij, want in de winkels zijn er circa 250.000 gedrukte exemplaren te vinden.

Marjolein Sintenie
ID: 9141

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven